ABD’de Yıllık Çekirdek Enflasyon Oranı Ekim Ayında Değişmedi

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD’de Yıllık Çekirdek Enflasyon Oranı Ekim Ayında Değişmedi
Doviz.com
01.12.2017 09:50

ABD Ticaret Bakanlığı Ekonomik Analiz Bürosu tarafından Perşembe günü açıklanan verilere göre Ekim ayında Kişisel Gelir %0.4 (65.1 milyar dolar), Harcanabilir Kişisel Gelir %0.5  (66.1 milyar dolar) ve Kişisel Tüketim Harcamaları %0.3 (34.4 milyar dolar) arttı. Kişisel Gelir Artışı ücret, maaş  ve kişisel faiz gelirlerindeki artışları yansıtıyor.  Ekim ayında reel Harcanabilir Kişisel Gelir %0.3 ve reel Kişisel Tüketim Harcamaları %0.1 arttı.

Fed’in enflasyonu izlemek için kullandığı Kişisel Tüketim Harcamaları fiyat endeksi %0.1 artarken, gıda ve enerji hariç çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları fiyat endeksi ise %0.2 arttı. Yıllık bazda ise Kişisel Tüketim Harcamaları fiyat endeksi  %1.6 artışla bir önceki aya göre %0.01 gerilerken, çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları fiyat endeksi ise %1.4 artışla bir önceki aya göre değişmeyerek beklentileri karşıladı.   

Perşembe günü açıklanan bu veriler Ekim ayında da enflasyondaki gevşekliğin devam ettiğini gösteriyor.  Fed’in belirlediği yıllık enflasyon hedefi  %2 şimdilik biraz uzak görünüyor. 

REKLAMI KAPAT X