ABD'deki Halkbank davasında duruşma tarihi belli oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD'deki Halkbank davasında duruşma tarihi belli oldu
Doviz.com
28.09.2023 09:27

ABD'deki Reza Zarrab davasında sanık olarak yargılanan Halkbank’ın İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’ndeki duruşmasının 11 Aralık’ta yapılacağı açıklandı.

ABD'de sanık olarak yargılanan Halkbank’ın İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’ndeki davası devam ediyor.

Mahkemenin Başyargıcı Debra Ann Livingston ise davayla ilgili duruşmanın 11 Aralık’ta yapılacağını açıkladı.

Davada bankaya, "ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek" suçlaması yöneltilmişti.

VOA Türkçe'den Can Kamiloğlu'nun haberine göre Yargıç Livingston, tarafların duruşmada karşılıklı olarak dinleneceğini, savcılık ve Halkbank avukatlarına, savunma ve iddiaları için eşit oranda söz hakkı tanınacağını ifade etti.

Duruşma öncesinde belirlenecek bir tarihteyse hem Halkbank hem de New York Güney Bölgesi Başsavcılık yetkililerinin katılacağı dava dosyasıyla ilgili bir toplantının gerçekleştirileceği belirtildi.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, geçtiğimiz ay Halkbank’ın İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’ne sunduğu dilekçeye mahkeme tarafından belirlenen tarihte yanıt vermedi. Başsavcılık, İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’ne, ek süre hakkını kullanmak istediğini belirterek ileri bir tarihte Halkbank avukatlarının argümanlarına yanıt vereceğini kaydetti.

Karar, 19 Nisan'da temyize gitmişti

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’nın, mahkemeden istediği ek süre sonunda 11 Aralık’ta yapılacak duruşma öncesinde Halkbank’ın iddialarına cevap vermesi bekleniyor.

Halkbank davasını gündemine alan ABD Anayasa Mahkemesi, 19 Nisan’da kararı yeniden değerlendirmesi için New York İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’ne göndermişti.

Etiketler: abd Halkbank Reza Zarrab
REKLAMI KAPAT X