ABD'den Türkiye merkezli şirketlere yaptırım kararı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD'den Türkiye merkezli şirketlere yaptırım kararı
Doviz.com
12.04.2023 21:46

ABD, Rusya'ya yönelik ihracat kısıtlamalarını ihlal ettigini ve Rusya'ya savaşta destek olduğunu tespit ettiği Türkiye merkezli dört kuruluşa yaptırım kararı aldı.

Bu yaptırımlar, geçen yıl başlayan Ukrayna savaşından bu yana ABD'nin Türkiye'ye yönelik attığı en büyük adım oldu.

ABD Hazine Bakanlığı’nın açıkladığı yaptırımlar kapsamında ayrıca 20'yi aşkın ülkedeki 120'den fazla kişi ve kuruluş yer aldı.

Türkiye’de ise yaptırım uygulanan kuruluşlar arasında hem sivil hem de askeri alanda kullanılan “çift kullanımlı” ürünlerin Rusya’ya tedarikini sağlamakla suçlanan bir elektronik şirketi ve teknoloji alım satımı yapan bir şirket yer aldı.

ABD’li yetkili, yaptırımların hedefindeki denizcilik ve ticaret alanında faaliyet gösteren kurum ve kişilerin Rusya bağlantılı ya da Rus kontrolünde olduğunu söyledi.

ABD Hazine Bakanlığı, söz konusu şirketlerin isimlerini resmi web sitesi üzerinden paylaştı.

Yaptırım kararı alınan şirketler arasında ise Türkiye merkezli Artvin Maritime ve Salda Management Maritime şirketleri yer aldı.

Bakanlık ayrıca Dexias Türkiye’nin Rusya’daki bir şirket için aracılık yaptığını belirtti. Dexias’ın Batılı şirketlerle iletişime geçerek ABD menşeli ürünler almaya çalıştığı öne sürüldü.

Yaptırım uygulanan diğer şirketin ise Azu International olduğu paylaşıldı.

REKLAMI KAPAT X