ABD'den yasa dışı göçmenlere karşı yeni önlem

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD'den yasa dışı göçmenlere karşı yeni önlem
Doviz.com
18.12.2023 11:52

ABD, yasa dışı göçmenlerin kontrolü için Meksika sınırındaki iki noktada demir yolu operasyonlarını geçici olarak durduracağını açıkladı.

CNN'nin aktardığına göre Gümrük ve Sınır Muhafaza Biriminden (CBP) yapılan açıklamada, ABD'ye yasa dışı giren göçmenlerin sayısının arttığı belirtildi.

Açıklamada, düzensiz göçmenlerin kontrolü için bölgeye personel yönlendirilmesi amacıyla ülkenin Meksika ile sınırı olan Texas eyaletine bağlı El Paso ve Eagle Pass kentlerindeki uluslararası demir yolu geçiş köprülerinde operasyonların geçici olarak durdurulacağı duyuruldu.

Sınır güvenliğinin gerektiği şekilde öncelik olmaya devam edeceği vurgulanan açıklamada, göçmen sayısındaki artışın ulusötesi suç örgütleri ve kartellerin insanları yanlış bilgilendirmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada, göçmenleri Meksika'dan yük trenleriyle getiren kaçakçılık örgütlerinin son zamanlarda yeniden canlandığına işaret edildi.

Bu durumun ele alınması ve bölgeye personel takviyesi için ilave önlemler uygulandığı bilgisine yer verilen açıklamada, uygulamanın yerel saatle 08.00'de yürürlüğe gireceği kaydedildi.

İLGİLİ HABER OECD raporu: Göç, geçen yıl benzeri görülmemiş seviyeye ulaştı Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), üye ülkelere gerçekleşen kalıcı göçün, 6 milyondan fazla yeni göçmenle geçen yıl rekor seviyeye ulaştığını duyurdu.
REKLAMI KAPAT X