ABD Ekonomisi 3.Çeyrekte Büyüyerek Beklentileri Aştı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD Ekonomisi 3.Çeyrekte Büyüyerek Beklentileri Aştı
Doviz.com
30.11.2017 12:18

ABD Ticaret Bakanlığı Ekonomik Analiz Bürosu’nun Çarşamba günü açıkladığı rapora göre ABD ekonomisi 3. çeyrekte beklenenden daha güçlü büyüdü.  Mevsimsel etkilerden ve enflasyondan  arındırılmış 3.çeyrek GSYİH yıllık büyüme oranı %3.0’ten %3.3’e (2. Tahmin) revize edildi. ABD’nin GSYİH’sının 3.çeyrekte %3.2 büyümesi bekleniyordu. Bir önceki çeyrekte ise büyüme oranı %3.1 olarak gerçekleşti.

Çarşamba günü yayımlanan raporda bir ay önce açıklanan değerlerin daha detaylı kaynak veri kullanılanılarak revize edildiği belirtiyor. Revizyondan sonra ABD ekonomisi 3.çeyrekte son 3 yılın en hızlı büyümesini kaydederken yine aynı çeyrekte üretim artışı da %3.1 olarak gerçekleşti.

ABD şirketlerinin karlarının yükseldiği belirtilen raporda, şirketlerin vergiden sonraki karlarının 2.çeyrekte %2.0 azalırken, 3.çeyrekte %4.9 arttığı, yıllık bazda artışın ise %10 olduğu ifade ediliyor.

Raporda, toplam ekonomik üretimin 2/3 sine karşılık geşen  kişisel tüketim harcamaları 3.çeyrekte % 2.3 artarken, %2.4 olan beklentinin az farkla altında kaldı. 

REKLAMI KAPAT X