ABD Hazine Bakanı'ndan Avrupa bankalarına çağrı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD Hazine Bakanı'ndan Avrupa bankalarına çağrı
Doviz.com
21.05.2024 16:25

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Avrupalı banka yöneticilerini, Rusya'nın yaptırımlardan kaçınmasını engellemeye yönelik hamlelere uyma çabalarını artırmaya çağırdı.

Bankacılarla bir araya gelen Yellen, geçtiğimiz aralık ayında uygulamaya konan ikincil yaptırım yetkisinin Rusya'nın Ukrayna'daki savaş için gerekli malları tedarik etme çabalarını zora soktuğunu ancak daha fazla çaba gerektiğini söyledi.

Yellen, "Buradaki tüm kurumlara uyum önlemlerini artırmaya ve Rusya'nın (yaptırımlardan) kaçma girişimlerine daha fazla dikkat gösterme çağrısı yapıyorum. Küresel yaptırımlara uyum politikalarınızın yurt dışındaki şubeleriniz ve iştirakleriniz tarafından sıkı şekilde uygulandığından emin olmanızı talep ediyorum" dedi.

Hassas mallar tedarik etme ve bu malları yurt içinde üretme yeteneğini genişletmeye çalışan Rusya’ya karşı uyanık olunması gerektiğini belirten Yellen, "Buradaki tüm kurumları daha yüksek uyum önlemleri almaya ve Rusya'nın kaçırma girişimlerine daha fazla odaklanmaya çağırıyorum" dedi.

İLGİLİ HABER ABD Hazine Bakanı Yellen, Bakan Şimşek ve TCMB Başkanı Karahan ile görüştü ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, G20 toplantıları kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ile bir araya geldi.
REKLAMI KAPAT X