ABD Hisse Senedi Piyasaları Yeni Rekorlar Kırdı

Okuma Süresi: 2 Dakika
ABD Hisse Senedi Piyasaları Yeni Rekorlar Kırdı
Doviz.com
05.11.2017 10:55

ABD hisse senedi endeksleri Nasdaq, S&P 500 ve Dow özellikle 3.çeyrek bilançolarını açıklayan Apple ve Qualcomm’ın yarattığı momentumla haftayı rekor seviyelerde kapattı. ABD makroekonmik verilerinin ağırlıklı olduğu haberlerin açıklandığı haftaya, 3.çeyrek verileri  beklenenin üzerinde gelen Apple ve Qualcomm damgalarını vurdu. Apple %2’yi aşan değer artışı kaydederken çip üreticisi Qualcomm’un hisseleri de Broadcom tarafından satın alınacağı haberleriyle   yükseldi. 

Nasdaq Kompozit % 0.7 artışla 6,764.44 yükselerek yeni bir rekor kırdı. Apple hisseleri 3.çeyrek karının analistlerin beklentilerini açık farkla aştığı için  % 2’den fazla yükseldi.  Bu sonuçlarla  Apple'ın piyasa  değeri  900 milyar dolara yaklaştı.  S&P500 ise  değer kazanan Qualcomm ve diğer teknoloji hisselerinin performansı sayesinde  %0.3 artışla 2,587.84 seviyesine yükselerek haftayı  rekorla kapattı.  Dow Jones Endüstriyel Ortalama Endeksi de  22.93 puan artışla  23,539.19’a yükselerek haftayı rekorla kapattı. Bu sonuçlara göre Dow ve S&P 500 sekiz Nasdaq ise altı haftadır kesintisiz yükseliş trendlerini sürdürmüş oldular.  Nasdaq %0.7 artışla haftanın şampiyonu oldu. 

Ekonomistlerin  katıldığı farklı anketlerin Ekim ayı istihdam artışı beklentisinin 310.000 civarında olduğunu ortaya koymasına karşın gerçekleşen istihdam artışının 261,000’de kalması piyasalarda hayal kırıklığı yarattı. Ancak vadeli işlemler piyasaları ve hisse senedi endeksleri beklenenildiği kadar olumsuz tepki vermedi.  Bazı uzmanlar beklenenden düşük gelen istihdam verilerinin piyasalar tarafından kasırgaların etkisinden tam olarak çıkılmadığı şeklinde  yorumladığı görüşünde birleşiyorlar. 

Piyasaların, kurumlar vergisinin ye indirilmesi vb  değişiklikleri getiren yeni vergi reformu tasarısı ve Powell’ın Fed Başkanı adayı seçilmesi gibi etkilerinin uzun vadede hissedileceği haberlere de büyük ölçüde duyarsız kaldığı gözlendi.   

REKLAMI KAPAT X