ABD ISM İmalat Dışı Sektörler Endeksi Geriledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD ISM İmalat Dışı Sektörler Endeksi Geriledi
Doviz.com
06.12.2017 12:12

ISM (Tedarik Yönetimi Enstitüsü) tarafından yürtülen bir araştırmaya göre ABD hizmet sektörü satışları Kasım ayında da artmaya devam etti. ISM’den Salı günü yapılan açıklamada “ABD Kasım ayı İmalat Dışı Faaliyet Endeksinin 57.4’e gerilediğini ancak yine de oldukça yüksek bir düzeyde seyrettiği” belirtildi. Endeks Ekim ayında 60.1 ile son 12 yılın en yüksek düzeyine yükselmişti.  ABD ekonomisinin büyük bir bölümünü temsil eden İmalat Dışı sektörlerin Satın Alma Müdürleri Endeksi, Kasım ayında bir önceki aya göre gerileyerek 59.0 olan beklentinin altında kalmasına rağmen, son yılların en yüksek düzeyinde seyrettiği için ekonomik büyüme görünümü olumsuz etkilemedi.  Endeks seviyesinin 50’nin üzerinde olması ekonomik/sektörel büyümeyi gösterirken, 50’nin altına gerilemesi ekonomik/sektörel  daralmaya  işaret ediyor.

ISM’den yapılan açıklamada “endeksin, Kasım ayında 2.7’lık puanlık gerilemeye rağmen, son yılların en yüksek düzeyinde seyretttiği, ekonomik büyümenin 4.çeyrekte de hız kesmeden %3’ün üzerinde büyümeye devam ettiği” ifade edildi.

Araştırma raporuna göre Kasım ayında imalat dışı yeni siparişler bir önceki aya göre %4.1 gerileyerek 62.8’den 58.7’ye indi. Bir önceki ay 57.5 olarak açıklanan ISM Kasım ayı İmalat dışı istihdam endeksi de 55.3’e geriledi.

REKLAMI KAPAT X