ABD'li banka 'cinsiyet ayrımcılığı' nedeniyle 215 milyon dolar ödeyecek

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD'li banka 'cinsiyet ayrımcılığı' nedeniyle 215 milyon dolar ödeyecek
Doviz.com
10.05.2023 15:03

Goldman Sachs, hem ücret hem de terfilerde kadınlara karşı cinsiyet ayrımcılığı uyguladığı gerekçesiyle uzun süredir devam eden toplu davayı sonuçlandırmak için 215 milyon dolar ödeyecek.

Goldman Sachs'ın, eski çalışanları tarafından "sistematik olarak kadınlara erkeklerden daha az ödeme yapmakla ve kadınlara kariyer gelişimlerini engelleyen daha zayıf performans değerlendirmeleri vermekle" suçlandığı davada banka  215 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Dava, Wall Street'in birçok bankaya karşı on yıllar öncesine uzanan davada kadınlara eşitsiz muamele ettiği iddiasını hedef alan en yüksek profilli davalar arasındaydı.

Açıklamaya göre anlaşma, Goldman Sachs'ın yatırım bankacılığı, yatırım yönetimi ve menkul kıymetler bölümlerinde istihdam edilen yaklaşık 2 bin 800 kadın ortağı ve başkan yardımcısını kapsıyor.

Goldman Sachs'ın beşeri sermaye yönetiminden sorumlu ismi Jacqueline Arthur ise konuyla ilgili paylaşımında "On yılı aşkın süredir devam eden şiddetli davalardan sonra, her iki taraf da bu konuyu çözmeyi kabul etti. Çalışanlarımıza, müşterilerimize ve işimize odaklanmaya devam edeceğiz" dedi.

REKLAMI KAPAT X