ABD’nin eylül ayı enflasyonu açıklandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD’nin eylül ayı enflasyonu açıklandı
Doviz.com
12.10.2023 15:32

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylül ayında yüzde 3,7 ile beklentilerin üzerinde bir artış kaydetti. Böylelikle ağustosta gerçekleşen artış hızı da korunmuş oldu.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre ülkede enflasyon eylül ayında yıllık bazda yüzde 3,7 artış kaydetti.

Ağustos ayında yıllık artış yüzde 3,7 seviyesinde gerçekleşirken, piyasanın eylül ayına yönelik yıllık artış beklentisi ise yüzde 3,6 seviyesindeydi.

Öte yandan, eylül ayında enflasyon aylık bazda yüzde 0,4 arttı. Piyasanın aylık artış beklentisi ise yüzde 0,3 seviyesindeydi.

Fed’in faiz kararlarında oldukça sık bahsettiği Çekirdek TÜFE ise aylık ve yıllık bazda beklentilere paralel geldi. Buna göre aylık artış yüzde 0,3, yıllık artış ise yüzde 4,1 seviyesinde oldu.

Üretici enflasyonu da beklentileri aşmıştı

Çarşamba günü üretici fiyatlarına ilişkin gelen veriler ise enerji kalemlerinin etkisiyle beklentileri aşan bir enflasyona işaret etmişti.

ABD’de üretici fiyat endeksi eylülde bir ay öncesine göre yüzde 0,5 artarken, yıllık bazda ise yüzde 2,2 artış kaydetmişti.

İLGİLİ HABER ABD üretici enflasyonu eylülde beklentileri aştı ABD üretici enflasyonu eylülde yıllık bazda yüzde 2,2 artışla ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

ABD'de açıklanan tüketici enflasyon rakamları sonrasında ons altın ise ilk tepki olarak 1883 dolardan 1875 dolara geriledi.

REKLAMI KAPAT X