ABD Piyasaları Enerji Sektörünün Liderliğinde Yükselmeye Devam Etti

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD Piyasaları Enerji Sektörünün Liderliğinde Yükselmeye Devam Etti
Doviz.com
07.11.2017 14:03

Geçen haftayı rekor seviyelerde kapatan  ABD hisse senedi endekslerinin yukarı yönlü hareketi Pazartesi seasında da devam etti.   Makroekonomik veriler açısından sakin geçen günde yatırımcılar 3.çeyrek bilançoları, mega birleşme/satınalmalar, ABD’deki yeni vergi tasarısı, Suudi Arabistandaki taht oyunları, yükselen petrol fiyatları, Trump’in Asya gezisi ve Paradise Papers  haberleri arasında yön belirlemeye çalışırken  üç temel endeks yine rekor seviyelerde seyretti. 

S&P 500 endeksi SPX %2 artışla 2,591’i gördü.  Dün en çok prim yapan hisseler kategorisinde enerji sektörü başı çekerken kaybedenler kategorisinde ise Sprint Corp ve T-Mobile US Inc. birleşme görüşmelerinden vazgeçildiği haberleri telekomun en fazla değer kaybeden segment olmasında en önemli faktör oldu.

DJIA endeksi %1 artışla 23,570 ‘i  ve Nasdaq Komposit endeksi COMP %0.3 artışla 6,785’i gördü. Global üst moda segmentinin  önemli aktörlerinden  Michael Kors Holdings Ltd. – KORS-  3.çeyrek sonuçları  analist tahminlerini geride bırakarak   değer kazandı .

REKLAMI KAPAT X