ABD Senatosu Geçici Federal Bütçeyi Onayladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD Senatosu Geçici Federal Bütçeyi Onayladı
Doviz.com
23.01.2018 12:19

ABD'de geçici bütçe Senato'da dün yapılan oylamada 18'e karşı 81 oyla kabul edildi.   Böylece 20 Ocak tarihinden bu yana "kapalı" olan federal devlet daireleri yeniden açılmış oldu. Pazartesi günü onaylanan 4.geçici bütçe  Federal Hükümete 8 Şubat' kadar harcama yapma yetkisi veriyor.

Senato'daki Cumhuriyetçiler ile Demokratların bütçe tasarısı üzerinde anlaşmaya varmasında, ülkeye çocuk yaşta kaçak getirilen 800 bin civarında genç göçmeni koruyan DACA isimli program için Cumhuriyetçilerin Demokratlara güvence vermesi rol oynadı. Cumhuriyetçiler geçici bütçenin süresi içinde göçmenler için bir çözüm bulunamaması durumunda, yasal düzenleme için çalışma yapacaklarını beyan ettiler. 

İlk iki günü hafta sonuna denk gelen kapanma sırasında sadece Pazartesi günü kamu çalışanları zorunlu izne çıkarıldı, dolayısıyla 1 günlük kapanışın ülkeye maliyeti sınırlı oldu.  

Amerikan yasalarına göre Senato'nun 1 Ekim'de başlayan mali yılın bütçesini onaylaması gerekiyor. Kalıcı bütçenin onaylanamadığı dönemlerde hazırlanan geçici bütçelerle ilgili dönemler kapatılıyor. Geçici bütçenin de onaylanamadığı dönemlerde ise federal hükümet harcama yetkisini kaybediyor ve hayati hizmetler dışında tüm faaliyetlerini durdurmak durumunda kalıyor.

REKLAMI KAPAT X