Acun Ilıcalı’dan memleketi Erzurum'a yeni yatırım

Okuma Süresi: 2 Dakika
Acun Ilıcalı’dan memleketi Erzurum'a yeni yatırım
Doviz.com
24.10.2023 12:54

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, iş insanı Fatih Melek ile ortak olarak Erzurum'da bir terlik fabrikası kurdu.

Acun Ilıcalı'nın Erzurum'da açtığı 15.000 m2'lik terlik fabrikasında 500 kişiye istihdam sağlanacağı ve fabrika çalışanlarının %80'inin kadın olacağı bildirildi.

Fabrikanın açılışına Acun Ilıcalı, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Erzurum İl Jandarma Komutanı Metin Düz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu ve firma sahibi Fatih Melek katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu ise törende, Erzurum'un tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması nedeniyle köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Kentin Milli Mücadele'nin kilit taşı olduğunu belirten Tarıkdaroğlu, "Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda istihdam ve üretimi artırarak Türkiye'yi en büyük küresel sanayi ve ticaret merkezlerinden biri haline getireceğiz." dedi.

Tarıkdaroğlu, Acun Ilıcalı'ya memleketine yatırım yaptığı için teşekkür ederek, "Özellikle kadın çalışanlarımızın yüzde 80'lerde olması Bakanlık olarak bizleri ayrıca mutlu etti. Erzurum'a bu konuda pozitif ayrımcılık yapıp kadınlarımıza daha çok girişimcilik imkanı verme adına çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu.

Acun Ilıcalı da Erzurum'a yakın zamanda yeni bir yatırım daha yapacaklarının müjdesini vererek, "Erzurum'da başkanımızın destekleriyle inşallah yine güzel şeyler bizi bekliyor olacak. Devletini seven insanlar vatandaşımızın daha rahat yaşam sürmesine katkı veriyorlar. Devletimizin desteği bizim için o kadar önemli ki hiçbir iş tıkanmıyor, herkes iyi niyetli. Biz de hevesimizi kaybetmeden güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X