Ağustos ayında en çok satan otomotiv modelleri belli oldu!

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ağustos ayında en çok satan otomotiv modelleri belli oldu!
Doviz.com
04.09.2023 14:38

ODMD verilerine göre ağustos ayında otomotiv pazarının lideri, Fiat'ı tahtından indiren Renault Megane oldu. Peki ağustos ayında en çok satılan diğer otomotiv modelleri neler oldu? İşte detaylar..

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarına ilişkin güncel verilerini paylaştı.

Buna göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarındaki satışlar, 2023 yılı Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 64,7 oranında artarak 755.282 adet olarak gerçekleşti.

2023 yılı Ağustos ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarındaki satışlar ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 78,9 artarak 86.454 adet oldu.

İLGİLİ HABER Otomotiv sektöründe satışlar ağustosta %78,9 arttı Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre otomobil ve hafif ticari araç pazarı ağustos ayında yüzde 78,9 büyüyerek 86 bin 454 adet oldu.

Ağustos ayında en çok satan modeller

EBD Danışmanlık tarafından ODMD verilerinden derlenen bilgiye göre ise Renault Megane modeli ağustosta en çok satan model olurken, Clio modeli ikinci sırada yer aldı. Bu araçların satış adeti sırasıyla 2.832 ve 2.487 olarak kaydedildi.

Öte yandan, Chery Tiggo 8 üçüncü ve Omoda 5 dördüncü sıra yer aldı. Tiggo 8 Pro 2.332 adet satarken, Omoda 5 1.965 adet sattı. Yerli araç TOGG T10X ise 1.965 satış adedi ile beşinci sıraya yerleşti.

Son 8 ayında satışta lider isim Fiat Egea ise bu ağustosta altıncı sırada yer aldı. Buna göre Egea ağustosta 1.897 adet sattı.

Kaynak: Erol Şahin - X

Ocak-ağustos ayları arasında en çok satılan modeller:

8 ay sonunda en çok satılan modellere baktığımızda ise Egea'nın sektörde üstünlüğünü koruduğunu gördük. Buna göre, Clio listede ikinci, Egea Cross ise üçüncü sırada kendine yer buldu.

Kaynak: Erol Şahin - X

Ağustos ayında elektirikli araç piyasasının liderleri:

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, elektrikli araçlar arasında Togg zirveye çıkarken; Tesla ise ODMD’ye kayıtlı olmadığı için listede yer almadı.

Buna göre elektrikli araç pazarındaki satışlar ise şöyle oluştu:

Kaynak: Erol Şahin – X

REKLAMI KAPAT X