Ahlat’ta Bir Yılda 105 bin 79 Ton Şeker Pancarı Üretildi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ahlat’ta Bir Yılda 105 bin 79  Ton Şeker Pancarı Üretildi
Doviz.com
05.11.2017 16:29

Halil ÜLKER/AHLAT,(Bitlis) (DHA)- BİTLİS'in Ahlat ilçesinde şeker pancarı üretimine başlandı. İlçede  hasadı yapılan şeker pancarında bu yıl 105 bin 79 ton şeker pancarı üretildi.

Türkiye'nin ve bölgenin önemli patates üretim merkezlerinen biri olan Bitlis'in Ahlat ilçesi, şeker pancarıyla da ismini duyurmaya hedefliyor. İlçede bu yıl, hasadına başlanan şeker pancarında 105 bin 79 ton şeker pancarı elde edildi. Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, Ahlat'ın önemli patetes  ve şeker pancarı üretim merkezi olduğunu belirterek şöyle dedi:

"İlçemizde bu yıl oldukça iyi bir şeker pancarı verimi elde edilerek, hasat tamamlandı. Geçen yıllara oranla verim ve ekim alımlarında da artış gözlendi. Bölgenin tarım cenneti olarak ta bilinen Ahlat ilçemizde bu yıl 17 bin 810 dekar alanda ekilen şeker pancarı hasadı sona ererken, dekar başına ise 6 ton verim alındı. Bu da 2017 veriminin 105 bin 79 ton olduğunu gösteriyor. Üretilen şeker pancarları fabrikanın belirlediği fiyattan alınıyor. Çiftçilerimize hayırlı ve bol kazançlar diliyorum" 

İlçede oldukça iyi bir tarım potansiyeli olduğunu da söyleyen AHZO Başkanı Demirden, Van Gölü havzasındaki Ahlat’ta patates, şeker pancarı, fasulye, domates, kavun ve karpuz başta olmak üzere birçok sebze ile meyvenin yetiştirildiğini ve ilçede alternatif ürün bolluğunun yaşandığını, fakat yeterince kendilerini anlatamadıklarından dolayı bazı ürünlerde pazar sıkıntısı çektiklerini belirterek, bölgenin daha çok tanıtılması gerektiğini söyledi.

REKLAMI KAPAT X