Airbnb kiralık evlerin içine kamera yerleştirilmesini yasakladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Airbnb kiralık evlerin içine kamera yerleştirilmesini yasakladı
Doviz.com
12.03.2024 11:34

Airbnb, evlerin içinde bulunan güvenlik kameralarını dünya çapında yasaklayacaklarını duyurdu. Önümüzdeki ayın sonunda başlayacak yasakla daire dışı kameralar da belirli şartlara bağlanacak.

Airbnb evlerini kullananların gizli kamera şikayetlerinin her geçen gün artması ve son olarak ABD’deki Saturday Night Live programında tuvalette kamera saklanmış bir Airbnb evinin yer aldığı bir parodinin yayımlanması şirketi strateji değişikliğine itti. 

Bu kapsamda Airbnb, dünya çapında kiralanan evlerin içine kamera yerleştirilmesini tamamen yasakladığını açıkladı. Şirket, paylaştığı bir blog gönderisinde misafirlerin mahremiyetine öncelik vermek amacıyla böyle bir değişikliğe gittiğini duyurdu.

30 Nisan’da başlıyor

Airbnb, bugüne kadar oturma odası veya koridor gibi ortak alan olarak nitelendirilen yerlere güvenlik kamerası yerleştirmeye belli şartlar altında izin veriyordu. Bu şartlar da ilanlara evde kameranın olduğunu eklemek ve kameraları kolayca görünen yerlere koymaktı. Yeni alınan ve 30 Nisan’dan itibaren yürürlüğe girecek uygulamayla evlerin içine hiçbir şekilde kamera koyulamayacak.

Evin dışına güvenlik kamerası koymak ise ancak bazı şartlar altında serbest olacak.

Buna göre ev sahipleri, ilanlarda dışarıda kamera olduğunu ve nereye yerleştirildiğini belirtmek zorunda olacak. Bu cihazlardın evin içini görüntülememesi şartı aranacak.  Ayrıca mahremiyet alanı olarak sayılabilecek belli dış mekânlarda da kamera yasak olacak.

“Amacımız, daha net kurallar”

Airbnb'nin Topluluk Politikası ve Ortaklıklardan Sorumlu Başkanı Juniper Downs, konuyla ilgili paylaşımında, "Amacımız, topluluğumuza Airbnb'den neler bekleneceği konusunda daha fazla netlik sağlayan yeni ve net kurallar oluşturmaktı. Bu değişiklikler konuklarımıza, ev sahiplerimize ve gizlilik uzmanlarımıza danışılarak yapıldı. Politikalarımızın küresel topluluğumuz için işe yaramasını sağlamak amacıyla geri bildirim almaya devam edeceğiz" dedi.

İLGİLİ HABER Günlük konut kiralamada yeni dönem: 4 soruda merak edilenler Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete'de yayımlandı.
REKLAMI KAPAT X