Akaryakıt fiyatlarında son durum: Güncel benzin ve motorin fiyatları (14 Mart 2023)

Okuma Süresi: 2 Dakika
Akaryakıt fiyatlarında son durum: Güncel benzin ve motorin fiyatları (14 Mart 2023)
Doviz.com
14.03.2023 16:01

ABD'de bankacılık sektöründe yaşanan krizin yol açtığı endişelerle gerileyen brent petrol fiyatlarının ardından benzin ve motorin fiyatlarına indirim gelip gelmediği vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor.

Döviz kurları ve brent petrol fiyatlarındaki değişikliklerle birlikte vatandaşlar da benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ediyor.

Brent petrol son olarak ABD'de yaşanan bankacılık krizinin etkisiyle 80 doların altına sert bir geri çekilme yaşadı. Bu gerilemenin ardından ise benzin ve motorin fiyatlarında herhangi bir indirim olup olmadığı oldukça merak edilmeye başladı.

Brent petrol fiyatlarındaki keskin gerilemenin etkisiyle motorin fiyatlarına yarından itibaren indirim gelmesi bekleniyor.

15 Mart gece yarısından itibaren uygulanacak indirimin motorin için litre başına 0,71 TL olması ve gerçekleşecek indirimin pompa fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre ise;

İstanbul'da motorin litre fiyatı şu an 21,58 TL'den,

Benzinin litre fiyatı ise ortalama 20,48 liradan satılıyor.

Benzin ve LPG grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Tıklayın: Mali kriz endişeleri sonrasında brent petrolde düşüş hızlandı

REKLAMI KAPAT X