Alman medyası: Getir, Almanya'dan çekiliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Alman medyası: Getir, Almanya'dan çekiliyor
Doviz.com
25.04.2024 15:34

Alman medyasında yer alan haberlere göre ülkedeki bin 800 çalışanını işten çıkarmaya hazırlanan Getir, 15 Mayıs itibarıyla Almanya'dan tamamen çekilecek.

Alman medyasında çıkan haberlere göre Getir, rakibi Gorillas'ı satın aldıktan neredeyse bir buçuk yıl sonra Almanya'dan çekilmeye hazırlanıyor.

Wirtschaftswoche'nin haberine göre şirket, Türkiye iç pazarına odaklanırken diğer Avrupa pazarlarındaki faaliyetleri mayıs ayı ortasında durdurulacak.

Bu kapsamda Getir, 15 Mayıs'ta Almanya'dan ayrılacak.

Öte yandan, Alman basınında yer alan iddialara göre şirket, Almanya'daki bin 800 çalışanın bir kısmı bu hafta başında işten çıkardı.

Depoların ise kalan üç hafta boyunca kademeli olarak kapatılmaya devam edeceği bildirildi. Bu durum ise sadece Getir markasının değil, Gorillas'ın da kapanacağı da anlamına geldi.

Getir, Gorillas'ı Aralık 2022'de 1,2 milyar dolar değerinde bir anlaşmayla satın almıştı.

İngiliz yayın kuruluşu SkyNews ise Getir'in kriz görüşmelerinin ortasında ABD merkezli FreshDirect ve Türkiye merkezli araç çağırma hizmeti BiTaksi'yi elden çıkarmaya hazırlandığını öne sürmüştü.

İLGİLİ HABER Sky News: Getir, FreshDirect ve BiTaksi'yi elden çıkarıyor Sky News'in haberine göre online market uygulaması Getir, kriz görüşmelerinin ortasında ABD merkezli FreshDirect ve Türkiye merkezli araç çağırma hizmeti BiTaksi'yi elden çıkarmaya hazırlanıyor.

 

REKLAMI KAPAT X