Almanya'da enflasyon şubatta geriledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Almanya'da enflasyon şubatta geriledi
Doviz.com
29.02.2024 16:49

2023 yılında Japonya'yı geçerek dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Almanya'da enflasyonun artış hızı şubatta öncü verilere göre gerileme kaydetti.

Almanya'da Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından açıklanan verilere göre şubat ayında enflasyon, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 artış gösterdi. Piyasa beklentisi, bir önceki ay yüzde 2,9 olan artış hızının yüzde 2,6'ya gerileyeceği yönündeydi.

Avrupa Birliği (AB) üyeleriyle karşılaştırılmak üzere uyumlaştırılmış tüketici fiyatlarındaki artış ise yüzde 2,7 oldu. Analistler de bir önceki ay yüzde 3,1 olan AB uyumlu tüketici fiyatlarının yüzde 2,7 olacağı yönünde görüş belirtmişti.

Aylık bazda tüketici fiyat artışı ise yüzde 0,4 olurken, AB uyumlu artış yüzde 0,6 olarak belirlendi. Beklentiler sırasıyla yüzde 0,5 ve yüzde 0,6 seviyesindeydi.

İLGİLİ HABER Dünyanın üçüncü büyük ekonomisi el değiştirdi Japonya’nın geçen yılın son çeyreğinde zayıf iç talep nedeniyle beklenmedik bir şekilde resesyona girmesinin ardından dünyanın üçüncü büyük ekonomisi el değiştirdi.
Etiketler: Almanya enflasyon AB tüfe
REKLAMI KAPAT X