Almanya’da Hizmet Sektörü Satın Alma Müdürleri Endeksi Geriledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Almanya’da Hizmet Sektörü Satın Alma Müdürleri Endeksi Geriledi
Doviz.com
05.12.2017 17:33

IHS Markit tarafından Salı günü açıklanan Kasım ayı Almanya Hizmet Sektörü Satın Alma Müdürleri Endeksi son 3 ayın en düşük seviyesine gerileyerek 54.3’e düştü ve 54.9 olan ilk tahminin altında kaldı. Endeks bir önceki ay 54.7 olarak açıklanmıştı. Endeks seviyesinin 50’nin üstünde olması büyümeye işaret ederken, 50’nin altına gerilemesi sektörün daraldığını gösterir. 

Almanya Hizmet Sektörü Satın Alma Müdürleri Kasım ayı endeksindeki gerileme, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in koalisyon kurma girişimlerinin başarızılıkla sonuçlanmasının iş dünyasının geleceğe yönelik beklentilerindeki iyimserlik havasını giderek daha fazla gölgelemeye başladığını gösteriyor. IHS Markit yetkilileri anket sonuçlarını yorumlarken  “Almanya’da Hizmet sektörünün  yavaş da olsa büyümeye devam ettiğini ve 4. çeyrek ortalamalarının 2.çeyreğinkinden daha yüksek olduğunu” belirtti

Almanya’da Eylül ayında yapılan seçimlerin ardından Merkel geçici statüde başbakanlık görevini sürdürüyor.  Yeni hükümetin kurulması sürecinin beklenmeyen bir şekilde yaklaşık 3 ay uzamasından kaynaklanan siyasi belirsizliğin giderek ekonomiye olan güveni sarsabilecek boyutlara gelmesinden endişe ediliyor.  

REKLAMI KAPAT X