Almanya'da Kasım Ayı Enflasyonu Beklentiyi Aştı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Almanya'da Kasım Ayı Enflasyonu Beklentiyi Aştı
Doviz.com
30.11.2017 11:56

Almanya Fedaral İstatisitik Ofisi tarafından Çarşamba günü açıklanan verilere göre Kasım ayında enflasyon beklenin üzerinde artış göstererek yıllık bazda %1.8'e yükseldi. Ekim ayında %1.5 olarak açıklanan TÜFE’nin Kasım ayında %1,7 olması bekleniyordu.  

 

Almanya Merkez Bankası Olası Risklere Dikkat Çekti

Öte yandan  Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) bugün açıklanan raporunda bir dizi riske işaret ederek, Almanya'daki düşük faiz oranları ve ekonomideki olumlu gelişmeler karşısında piyasa oyuncularının "riskleri olduğundan daha önemsiz görme" yanılgısına düşebileceğine dikkat çekti. Raporda, Euro bölgesinin en büyük ekonomisi olan Alman ekonomisinin sekiz yıldır istikrarlı bir ekonomik iyileşme sürecinden geçtiği, ancak yüksek konut fiyatları, zayıf  bankalar gibi risklerin göz ardı edilmemesi  gerektiği belirtiliyor.

Düşük faiz döneminde yatırımların değerlendiği, banka ve sigorta şirketlerinin bilançolarında düşük faizli yatırımların arttığına işaret edilen Bundesbank’ın raporunda, konut fiyatlarının %15-30 civarında aşırı değerlenmiş olabileceğine ve fiyat seviyelerinde olası bir düşüşün bankalara ağır kredi riski olarak fatura edileceğine dikkat çekilyor. Alman bankalarının sağlam ve risklere karşı durabilecek güçte olduklarının belirtildiği raporda, düşük faiz oranlarının uzun vadede  karlılığı  etkileyeceği  için kar maksimizasyonu amacıyla "daha fazla risk üstlenme" eğiliminin artabileceği ifade ediliyor.      

REKLAMI KAPAT X