Almanya’da Sanayi Üretimi Eylül Ayında Geriledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Almanya’da Sanayi Üretimi Eylül Ayında Geriledi
Doviz.com
08.11.2017 09:36

Bir önceki ay (Ağustos) hızlı artış kaydeden Almanya sanayi üretimi Eylül ayında bir önceki aya göre % 1,6 azaldı.  Özellikle sermaye malları ve enerji üretimindeki gerileme dikkatleri çekti.  Yıllık bazda ise Ağustos ayında %4.6 olarak gerçekleşen  sanayi üretimindeki büyüme Eylül ayında %3.6 ‘ya geriledi

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin açıkladığı geçici verilere göre, Mevsimsel etkilerden ve takvim etkisinden arındırılmış Eylül ayı sanayi üretimi Ağustos ayına göre %1,6 azaldı. Ağustos ayında gerçekleşen  % 2,6 ‘lık hızlı büyümenin ardından ekonomistler Almanya’nın sanayi üretiminde Eylül ayında aylık bazda % 0,8 gerileme  yıllık bazda ise %e 4,4 ‘lük bir büyüme  bekliyordu.  Eylül ayında enerji üretimi %4,3, sermaye malları üretimi % 2,7,   ara malı üretimi %0,8 ve  tüketim malları üretimi % 0,3 geriledi.  Artış kaydeden tek sektör ise İnşaat sektörü  oldu.  Almanya’da inşaat sektörü bir önceki aya göre  % 0.4 büyüdü.  

Almanya imalat sektörü raporunun beklentileri aşarak Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomisi ile ilgili iyimser tahminleri güçlendirmesinden bir gün sonra açıklanan Almanya sanayi üretimi verileri hayal kırıklığı yarattı.  

REKLAMI KAPAT X