Almanya’da, SPD Üyeleri Koalisyon Görüşmelerinin Başlamasına Onay Verdi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Almanya’da, SPD Üyeleri  Koalisyon Görüşmelerinin Başlamasına Onay Verdi
Doviz.com
22.01.2018 10:07

SPD delegeleri bugün yapılan oylamada 362’ye karşı 279 oyla SPD’nin Merkel’in partisiyle koalisyon görüşmelerine bu ay içinde başlamasını onayladı.  

Pazar günü yapılan oylamanın ardından bir açıklama yapan SPD lideri Martin Schultz sonucun kendisini rahatlattığını belirterek, koalisyon müzakerelerinin, ön görüşmeler kadar zorlu geçeceğini, karşı tarafla bir araya gelerek ortak bir görüşme programını oluşturacaklarını söyledi. 

SPD üyeleri Merkel’in partisiyle birlikte kurulacak koalisyon hükümetinde SPD’nin eşit ağırlığa sahip olmayacağı endişesini taşıyor.

Merkel’de, oylamanın ardından SPD’nin kararını memnuniyetle karşıladığını ve koalisyon görüşmelerinin bir an önce başlamasını beklediğini belirterek,  “koalisyon müzakerelerinde, ön görüşmelerde belirlenen çerçeve dahilinde  detaylara girileceğini, “ ifade etti. 

Diğer taraftan oylamada koalisyon müzakerelerine karşı çıkan SPD üyelerinin  sayısının azımsanmayacak kadar yüksek olması müzakerelerin   çok kolay geçmeyeceği şeklinde yorumlandı. 

REKLAMI KAPAT X