Almanya’da ZEW Ekonomik Güven Endeksi Ocak’ta Beklentileri Aştı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Almanya’da ZEW Ekonomik Güven Endeksi Ocak’ta Beklentileri Aştı
Doviz.com
23.01.2018 17:37

Mannheim’da yerleşik Avrupa Ekonomik Araştırma Merkezi ZEW tarafından Salı günü yayımlanan araştırma sonuçlarına göre Ekonomik Güven Endeksi  Ocak ayında 20.4 puana yükseldi. Bu, geçtiğimiz Mayıs ayında ölçülen 20.6 değerinden sonra ölçümlenen en yüksek değer olurken 17.7 olan beklentiyi açık farkla aştı. Ancak yine de 23.7 olan uzun vadeli ortalama değerinin altında kaldı.

Mevcut ekonomik duruma ilişkin değerlendirme de Ocak ayında yükseldi. İlgili endeks 5.9 puan artışla 95.2 ye ulaşarak,  89.6 olan beklentiyi aştı. 

ZEW Başkanı Achim Wambach sonuçlarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “araştırmaya katılanların 2017 yılında ekonomik büyümenin en önemli itici gücü olan özel tüketimin, önümüzdeki altı ay içinde büyümeyi teşvik etmeye devam edeceği inancını taşıdıklarını,” belirtti.

Wambach, “Avrupa ve ABD'deki global  ekonomik ortamın,  2017 sonuna kıyasla daha elverişli olduğuna dair bir sonuç ortaya çıktığını,” belirtti.    Veriler,  uzmanların Euro Bölgesinin ekonomik büyümesine ilişkin beklentilerinin Ocak ayında iyileştiğini gösterdi. İlgili gösterge 2,8 puan artarak 31,8'e yükseldi.

Euro bölgesinde mevcut ekonomik durum göstergesi Ocak ayında güçlenerek, Aralık ayına göre 5.7 puan artışla 56.4 puana yükseldi.

Euro bölgesindeki enflasyon beklentileri endeksi ise Ocak ayında 11.3 puan yükselerek 57.5 puan seviyesine geldi.

Etiketler: euro
REKLAMI KAPAT X