Almanya’dan Schengen vizesine yönelik açıklama

Okuma Süresi: 1 Dakika
Almanya’dan Schengen vizesine yönelik açıklama
Doviz.com
06.06.2023 14:23

Son dönemlerde artan şikayetlerin ardından Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden Schengen vizesine yönelik bir açıklama yapıldı.

AB üyesi ülkelere Türk vatandaşlarının girişi için gerekli olan Schengen vizesi ile ilgili şikayetler son günlerde oldukça artış gösterdi.

Buna göre, Türk vatandaşları, vize için randevu alamamaya başladı. Aylar süren randevu sürecinin sonunda ise Türkiye’nin Schengen vizesi ret oranı, Rusya’nın 5 kat üzerine çıktı.

Şikayetlerin artması üzerine Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden ise konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Türkiye'de Ankara, İstanbul ve İzmir'deki Alman dış temsilcilikleri Ocak-Mayıs 2023 döneminde yaklaşık 100 bin Schengen Vizesi vermiş olmaktan gurur duymaktadır. Bu sayı 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 50 oranında artmış ve yeniden pandemi öncesi 2019 yılındaki seviyeye ulaşmıştır. Buna ek olarak, 2023 yılında 18 binden fazla ulusal vize düzenlemiş bulunuyoruz. Almanya şu anda dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye'dekinden daha fazla vize vermiyor. Bu, vize birimlerindeki 112 çalışanımızın özverili çabaları sayesinde mümkün olmaktadır" denildi.

REKLAMI KAPAT X