Amazon'un raporunun ardından Wall St 200 milyar doların üzerinde değer kaybetti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Amazon'un raporunun ardından Wall St 200 milyar doların üzerinde değer kaybetti
Doviz.com
28.10.2022 12:40

Amazon'un hisseleri zilden sonra %17 değer kaybederek, perakende ve teknoloji devinin tatil döneminde satışlarının Wall Street tahminlerinin altında kalacağını öngörmesinin ardından 190 milyar dolarlık piyasa değerini sildi.

Ayrıca zilden sonra Apple (AAPL.O) hisseleri, Cupertino, California şirketinin Wall Street hedeflerinin gerisinde kalan çeyreklik iPhone satışlarını bildirmesinin ardından yaklaşık %1 düşerek borsa değerinin yaklaşık 30 milyar dolarını sildi.

Wall Street'in en büyük şirketlerinden bazılarının son çeyrek sonuçlarının kötü gelmesi, merkez bankalarının enflasyonla mücadelede faiz oranlarını yükseltmesi nedeniyle küresel ekonominin sağlığına ilişkin derin endişelerin altını çiziyor.

Amazon'un zayıf raporu, Nasdaq vadeli işlemlerinin yaklaşık %3 düşmesine neden oldu ve yatırımcıların Wall Street'in cuma günü derin bir düşüşle açılmasını beklediğini gösterdi.

Google'ın sahibi Alphabet (GOOGL.O) ve Microsoft'un (MSFT.O) her biri yaklaşık %1 düşerek salı günü kötü gelen çeyrek raporlarının ardından kayıplarına yenilerini ekledi.

Perşembe günkü raporlar, Facebook'un sahibi Meta Platforms'un (META.O) daha önce hisselerinin %25 düşmesine neden olan hayal kırıklığı yaratan sonuçlarını da takip etti.

Perşembe günkü düşüş Meta'nın borsa değerini 260 milyar dolar civarında bırakırken, bir zamanların devi şu anda Wall Street'in en değerli 20. şirketi konumunda.

Amazon'un saatler sonraki düşüşü cuma günkü işlem seansına yansırsa, 2006'dan bu yana en derin tek günlük kaybı olacak.

Perşembe günü geç saatlerde bir avuç kazanan arasında Pinterest (PINS.N), sosyal medya platformunun beklenenden daha yüksek çeyrek geliri bildirmesinin ardından %12 artarken, Intel (INTC.O) analistlerin tahminlerinin altında yıllık gelir tahmin etmesine rağmen %6 yükseldi.

Etiketler: amazon wall st
REKLAMI KAPAT X