Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve iştiraklerinin açtığı ihalelerle ilgili 36 şirket hakkında "örgütlü suçlar" kapsamında soruşturma başlattı.
Ankara’da yürütülen bir soruşturma kapsamında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, 36 şirketin Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve belediyeye bağlı iştiraklerle gerçekleştirdiği iş ve ihale ilişkilerine ilişkin çeşitli dokümanların talep etti.
Gazete Nefes'ten Aytunç Erkin ve Fatih Ergin imzalı habere göre başsavcılık, soruşturma kapsamında adı geçen şirketlerin Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarıyla olan ticari ilişkilerine yönelik belge ve kayıtların incelenmesini istedi.
Soruşturmanın dikkat çeken başlıklarından biri, 36 farklı şirketin ABB ve belediyeye bağlı iştiraklerle gerçekleştirdiği iş ve ihale süreçleri oldu. Bu kapsamda şirketlerin belediyeyle gerçekleştirdiği işlere, ihalelere ve söz konusu süreçlere ilişkin dokümanların soruşturma dosyasına kazandırılmasının istendiği belirtildi.
Başsavcılığın talep ettiği belgeler arasında, şirketlerin ABB ve bağlı iştiraklerle gerçekleştirdiği iş ve ihale ilişkilerine ait dokümanların bulunduğu öğrenildi. Soruşturmanın hangi kapsamda ilerleyeceği ve inceleme sonucunda herhangi bir yeni işlem yapılıp yapılmayacağı ise önümüzdeki süreçte netlik kazanacak.