Ankara’da ulaşım tartışması: Mansur Yavaş'tan özel halk otobüslerine uyarı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ankara’da ulaşım tartışması: Mansur Yavaş'tan özel halk otobüslerine uyarı
Doviz.com
21.09.2023 11:22

ABB Başkanı Mansur Yavaş, 65 yaş üstü yolcuları ücretsiz taşımayan özel halk otobüslerinin trafikten men edileceğini duyurdu.

Özel halk otobüsü sahipleri, artan maliyetler sebebiyle bazı yolcuları artık ücretsiz taşıyamayacaklarını açıklamıştı.

İLGİLİ HABER Ankara’da özel halk otobüs şoförleri, bazı yolcuları ücretsiz taşımama kararı aldı Özel Halk Otobüsleri Birliği, artan maliyetleri gerekçe göstererek Ankara'da bazı yolcuları ücretsiz taşımama kararı aldı. Kararın perşembe günü yürürlüğe girmesi beklenirken, halk otobüsü sahipleri ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında kendilerine verilen desteğin artırılmasını istedi.

Bu karara Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ise tepki geldi.

Buna göre ABB Başkanı Yavaş, artan maliyetlere rağmen özel otobüslere destek olduklarını, Eylül 2023 ayına kadar EGO’nun zararının 3 milyar TL’yi bulduğunu belirterek, ücretsiz yolcu gruplarını taşımayan otobüslere yönelik yasal işlem yapılacağını ve gelir desteği verilmeyeceğini söyledi.

Öte yandan ABB Başkanı Mansur Yavaş, indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyeye bildirilmesini istedi.

ABB Başkanı Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Sevgili hemşehrilerim göreve geldiğimizden beri artan maliyetlere rağmen toplu ulaşım kullananlar Belediyemizce sübvanse edilerek ucuz taşımacılık yapmaktayız. Ego’nun artan maliyetler nedeniyle sadece 2023 Eylül ayına kadar olan zararı 3 milyar TL’ye yaklaşmaktadır. Ayrıca özel taşımacılık yapan halk otobüslerine de düzenli destek olunmaktadır.

Meclisteki muhalefet üyeleri Belediye Kanunu’nun 62.maddesine aykırı olarak Ego’nun tümden iflasına yönelik önerge vermişler ve tarafımdan veto edilmiştir. Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır. Bundan sonra da gelir desteği verilmeyecektir. Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

REKLAMI KAPAT X