Ankara-Sivas YHT hattı ilk seferini yaptı: Mayıs sonuna kadar ulaşımın ücretsiz olacağı duyuruldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ankara-Sivas YHT hattı ilk seferini yaptı: Mayıs sonuna kadar ulaşımın ücretsiz olacağı duyuruldu
Doviz.com
27.04.2023 08:32

Ankara-Sivas YHT hattı ilk seferini yaparken, ulaşımın bu hat üzerinden mayıs ayının sonuna kadar ücretsiz olacağı duyuruldu.

Ankara-Sivas yüksek hızlı treni, ilk seferini yapmak üzere dün başkentten yola çıktı.

Ankara-Sivas arasında 12 saat olan demir yolu seyahat süresini 2 saate düşürecek Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışı ise dün yapılmıştı. 8 istasyon bulunan hat ile 1 milyon 400 bin kişiye hızlı trenle seyahat etme imkanı sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ankara-Sivas yüksek hızlı treninin mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili paylaşımında "Ankara - Kırıkkale - Yozgat - Sivas Hızlı Tren Hattımız mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz. Milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da açılışta yaptığı konuşmada, 405 kilometrelik bu hat sayesinde, Sivas'tan Ankara'ya 2 saatte, İstanbul'a 6 saatte gidilebileceğine işaret ederek, "Bu hat, Sivas'ta bitmeyecek. Buradan Erzincan'a, Erzurum'a, Kars'a kadar uzanacak. Sivas, işte bu büyük raylı sistem devriminin tam merkezinde yer alan bir şehrimizdir." diye konuştu.

Etiketler: YHT Ankara Sivas ulaşım
REKLAMI KAPAT X