Apple, iPhone 15'i tanıttı: Apple ürünlerinin Türkiye fiyatı belli oldu

Okuma Süresi: 3 Dakika
Apple, iPhone 15'i tanıttı: Apple ürünlerinin Türkiye fiyatı belli oldu
Doviz.com
13.09.2023 08:27

Apple, iPhone 15'i de tanıttığı lansmanını gerçekleştirdi. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ın fiyatı ve satışa çıkacağı tarihin de belli olduğu lansmandan öne çıkanları ise sizin için derledik.

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden Apple, düzenlediği geleneksel etkinliğinde iPhone 15 akıllı telefon serisini tanıttı.

Küresel akıllı telefon pazarındaki gerilemenin damgasını vurduğu bir dönemde yapılan tanıtımda diğer üreticilerden daha başarılı bir satış grafiğine imza atan Apple, 15 serisinde daha parlak ekran, 48 megapiksellik yüksek çözünürlüklü kamera ve tamamı çevresel atıklardan dönüştürülmüş kobalt barındıran pil kullanacağını duyurdu.

Apple merakla beklenen diğer bir konu olan USB-C şarj sistemine de hem iPhone 15 hem de AirPods Pro cihazlarında geçildiğini duyurdu. Bu yeniliğin itici gücü ise AB’nin 2024 yılı sonuna kadar blokta satılan tüm cep telefonları, tabletler ve kameraların bir USB Type-C şarj girişi ile donatılmasını zorunlu kılması oldu.

iPhone 15 Pro ile birlikte yıllardır hayatımızda olan “sessize alma” butonunun yerini ise “Action Button” aldı. Yeni tasarımla birlikte bir düğmeye birden fazla işlev sığdırmayı başaran Apple, yeni kişiselleştirilebilir Action Button özelliği ile birlikte kullanıcıların alarm kurmadan fotoğraf çekmeye kadar birçok görevi tek tuş üzerinden yerine getirmesine yardımcı olacak.

Etkinlikte yeni Apple Smartwatch 9'u da tanıtan Amerikan devi, saat sayesinde kullanıcıların baş ve işaret parmaklarını birbirine iki kere dokundurarak gelen aramaları yanıtlayabileceklerini belirtti.

Apple Watch Ultra 2'nin de tanıtıldığı gecede akıllı saatin bisiklete binme ve dalış için yeni özelliklere ve Apple'ın şimdiye kadar ürettiği en parlak ekrana sahip olduğunu ifade etti.

Deri kullanımına da son veren şirket, bu ürünlerden bazılarını süet hissi veren "FineWoven" adlı kumaşla değiştireceğini bildirdi.

Türkiye'de fiyatı ne kadar olacak?

Öte yandan 15 serisinde iPhone 14 Pro'da kullanılan A16 Bionic işlemci çipini kullanacağını duyuran teknoloji devi; iPhone 15 fiyatlarının 799, iPhone 15 Plus'ların 899, iPhone 15 Pro'nun 999, iPhone 15 Pro Max'in ise 1199 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Türkiye'de ön sipariş tarihi 22 Eylül olarak belirlenen iPhone 15'in başlangıç fiyatı 49 bin 999 TL, iPhone 15 Plus'ın başlangıç fiyatı 56 bin 999 TL, iPhone 15 Pro’nun başlangıç fiyatı 64 bin 999 TL, iPhone 15 Pro Max'in başlangıç fiyatı ise 76 bin 999 TL olarak açıklandı.

Apple Türkiye yeni ürünlerin tanıtımı sonrasında ise eski fiyatlarında indirime gitti. İndirimli fiyatlar da şöyle listelendi:

Kaynak: ShiftDelete

iPhone geçen yıl Apple'ın 394,3 milyar dolarlık satışlarının yarısından fazlasını oluşturmuştu.

Counterpoint Research verilerine göre, küresel akıllı telefon pazarı ikinci çeyrekte neredeyse 27 milyon adetlik bir düşüş yaşayarak 268 milyona gerilemişti ancak Apple'ın satışları aynı dönemde sadece bir milyon adet gerileyerek akıllı telefon üreticileri arasında en az düşüş gösteren şirket olmuştu.

Fransa'da iPhone 12'lerin satışı, yeni bir emre kadar yasaklandı

Fransa'da Dijitalleşme ve Telekomünikasyondan Sorumlu Bakan Jean-Noel Barrot, yeni bir emre kadar iPhone 12 model telefon satışının ülkede yasaklandığını duyurdu.

Bakan Barrot, söz konusu yasağa uyulması için Ulusal Frekans Ajansından (ANFR) tüm görevlilerini seferber etmesini istediğini aktardı.

Elektronik cihazların insanların üzerine yaydığı elektromanyetik dalga miktarını kontrol eden ANFR'den yapılan açıklamaya göre, 141 telefon modeli üzerinde yapılan kontrollerde iPhone 12'lerin Avrupa'da izin verilen radyasyon miktarını geçtiği tespit edildi.

Avrupa'da bir telefon cepte veya elde tutulduğunda, 4 W/kg radyasyon miktarına sahip olması zorunluluğu bulunurken ANFR, bu miktarın iPhone 12 model telefonda 5,74 W/kg olduğunu ortaya koydu.

İLGİLİ HABER iPhone 15 lansmanına sayılı gün kala, JPMorgan’dan Apple’a yönelik uyarı Çin'in kamu kurumlarında iPhone kullanma yasağını genişleteceği haberleri şirketi sarsmaya devam ediyor. Bu kapsamda JPMorgan da iPhone 15 lansmanına sayılı gün kala Apple için yatırımcılara uyarıda bulundu.
REKLAMI KAPAT X