Araç fiyatlarındaki yatay seyir sürdü

Okuma Süresi: 2 Dakika
Araç fiyatlarındaki yatay seyir sürdü
Doviz.com
09.12.2022 16:11

Sahibinden.com verilerinden hazırlanan sahibindex Kasım Vasıta raporuna göre, model yılı 2016 ve sonrası olan araçlara satıcıların talep ettiği fiyatlar, dördüncü ayında da yatay seyretti.

Böylelikle, model yılı 2016 ve sonrası olan araçların fiyatları temmuz sonundaki seviyesini korumuş oldu.

Satılan otomobillerin yakıt türleri incelendiğinde ise hibrit ve elektrikli araçların paylarındaki artışın devam ettiği görüldü.

Rapora göre ayın en çok ilan verilen kategorisi otomobil olurken, sıralama; minivan&panelvan, motosiklet, SUV&pick-up ve ticari araçlar kategorisi ile devam etti.

Marka&model sıralamasının lideri ise Renault Clio olurken, sıralama; Renault Megane, Opel Astra, Volkswagen Passat ve Ford Focus ile devam etti.

Arazi/SUV&Pick-up kategorisinin marka sıralaması ise Nissan, Volkswagen, Land Rover, Peugeot, ve Dacia oldu.

sahibindex araç raporuna göre kasım ayında en çok beyaz, gri, siyah, gümüş gri ve kırmızı renkli; yakıt türü dizel olan ve model yılı 2016 olan araçların ilanı yayımlandı.

Tüm ilanların %26’sını ise 200.001 – 300.000 km aralığındaki araç ilanları oluşturdu. 

Fiyatlara bakıldığında ise 250.0001- 500.000 TL aralığı %40,8 ile en çok ilan yayımlanan fiyat aralığı oldu.

sahibinden.com’da kasım ayında ilan inceleyenlerin en çok ilgisini çeken marka ise Renault olurken, sıralama; Volkswagen, BMW, Mercedes Benz ve Fiat ile devam etti.

Araçlar ayrıca en çok gece 21:00-22:00 saatleri aralığında incelendi, ilanlara ortalama bakılma süresi ise 9 dakika 41 saniye oldu.

REKLAMI KAPAT X