Aracı kurumlar, depremzede yatırımcılara yönelik faiz kampanyası başlattı

Okuma Süresi: 3 Dakika
Aracı kurumlar, depremzede yatırımcılara yönelik faiz kampanyası başlattı
Doviz.com
14.02.2023 12:00

Borsa İstanbul’da deprem bölgesinde 400 bin yatırımcı bulunurken, bazı aracı kurumlar bölgede temerrüde düşen yatırımcılar için faizleri sıfırlayacaklarını bazıları ise yüzde 50 oranında indirim yapacakları duyurdu.

Borsa İstanbul’da 10 ildeki 400 bine yakın yatırımcının, aracı kurumlardan kullandığı kredi ve kapatamadıkları işlemler için faiz oranlarında kampanya başlatıldı.

Buna göre bazı aracı kurumlar faizlerde yüzde 50 indirim yaparken, bazı aracı kurumlar ise faiz almayacaklarını duyurdu.

Deprem sonrasında Borsa İstanbul’da işlemlerin kapatılmaması sonrasında özellikle afet bölgesindeki yatırımcıların mağduriyetlerine karşı ciddi şikayetler oluşmuştu. Bu yatırımcılar arasında kredili işlem yapan veya açtığı işlemi kapatamadığı için temerrüde düşen binlerce yatırımcı olduğu tahmin ediliyor.

Borsa’da son olarak işlemlerin pazartesine gününe kadar açılmaması tartışılırken, bir yandan da 6-7 Şubat’taki işlemlerin iptal edilmesi gerektiği konuşuluyor. Bu anlamda geriye dönük kayıplarla ilgili bir çözüm yolu henüz görünmezken, aracı kurumlar bu yatırımcıların mağduriyetlerini bir nebze giderilmesi için faizlerde kolaylık sağlamayı amaçladı. Aracı kurumlardan bu kapsamda gelen açıklamalar şu şekilde:

Ahlatcı Yatırım

10 ilimizde depremden etkilenen müşterilerimizden Borsa İstanbul’un kapalı kalacağı 15 Şubat 2023 tarihine kadar temerrüt faizi ve kredi faizi tutarlarından %50 indirim yapma kararı almış bulunmaktayız.

Alb Yatırım

Kredili işlem yapan afetzede yatırımcılarımızın faiz yükünü sıfırlıyoruz. 17 Şubat 2023 Cuma gününe kadar depremden etkilenen 10 ilde ikamet eden ve kredili işlemleri bulunan yatırımcılarımızın hesaplarına işleyecek kredi ve temettü faiz oranı 0 olacaktır.

A1 Capital

Borsa İstanbul’un kapalı olduğu süre içerisinde oluşacak faiz yükünü azaltmak için depremden etkilenen 10 ilimizde ikamet eden yatırımcılarımıza 15 Şubat 2023 Çarşamba gününe kadar temerrüt faizi uygulanmamasına karar verilmiştir.

İnfo Yatırım

Depremden etkilenmiş 10 ilde kredi kullanan yatırımcılarımızın, Borsa İstanbul’un kapalı kaldığı süre boyunca faiz yükünü azaltmak amacıyla 15 Şubat Çarşamba gününe kadar tahakkuk edecek temerrüt faizi tutarlarında %50 indirim yapılacak.

Meksa Yatırım

10 Şubat 2023 tarihinden piyasa açılana kadar olan süreçte, yatırımcı hesaplarında oluşan kredi faiz oranında %50, 08 Şubat 2023 tarihinden piyasa açılana kadar olan süreçte yatırımcı hesaplarında oluşan temerrüt faiz oranlarında %60 indirim yapılacak.

Oyak Yatırım

Depremden etkilenen 10 ilimizde ikamet eden müşterilerimize destek olmak amacıyla Borsa İstanbul’un kapalı kalacağı sürede kredi ve temerrüt faiz oranlarında %50 indirim yapılacak.

Trive Yatırım

Depremden etkilenmiş 10 ilde ikamet eden yatırımcılarımızdan 10-20 Şubat 2023 tarihleri arasında kredi ve temerrüt faizi alınmayacaktır.

Yatırım Finansman

Deprem bölgesi olan 10 ilimizde ikamet eden yatırımcılarımızdan ay sonuna kadar kredi faizi ve temerrüt faizi alınmayacaktır. Deprem bölgesi dışında ikamet eden diğer yatırımcılar için piyasa açılışına kadar oluşacak temerrüt faizlerinde %50, kredi faizlerinde %25 indirim uygulanacak.

REKLAMI KAPAT X