Arjantin, 44 milyar dolarlık kredi için IMF ile görüşecek

Okuma Süresi: 1 Dakika
Arjantin, 44 milyar dolarlık kredi için IMF ile görüşecek
Doviz.com
16.08.2023 15:04

Arjantin Ekonomi Bakanı Sergio Massa'nın, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşma imzalamak için ABD'ye gideceği bildirildi.

Arjantin hükümeti, Uluslararası Para Fonu'yla (IMF) 44 milyar dolarlık kredi programı için anlaşma yapmak üzere.

Buna göre Ekonomi Bakanı Sergio Massa, anlaşmayı imzalamak için gelecek hafta Washington'a gidecek. 

Adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, Massa'nın salı veya çarşamba günü ABD'ye gitmesinin beklendiğini söyledi.

Ön seçim sonucunda ilk tur adayı olarak seçime girmeye hak kazanan aşırı sağcı ve aşırı özgürlükçü kongre üyesi Javier Milei ise Merkez Bankası'nı kapatmak ve ekonomide tam dolarizasyona geçmek istiyor.

Hükümet ise geçtiğimiz günlerde pesonun değerini yaklaşık yüzde 18 düşürmüş ve faiz oranlarını yüzde 21 puan artışla yüzde 118'e çıkarmıştı.

Arjantin'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu ise 22 Ekim tarihinde yapılacak.

İLGİLİ HABER Küresel piyasalar 3 ülkeye odaklandı: İşte bu 3 ülkedeki son gelişmeler Bu hafta küresel piyasalar 3 ülkede yaşanan gelişmelere odaklandı. Buna göre, ABD medyasının “özgüven krizi yaşıyor” dediği Çin, sürpriz faiz indirimi yaparken; Arjantin, faiz artırma ve resmi para birimi pesoyu devalüe etme kararı aldı. Rusya Merkez Bankası ise düşen ruble nedeniyle acil toplanarak faiz artışı gerçekleştirdi.
İLGİLİ HABER “IMF ile anlaşma yapılacak” iddiası Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, yerel seçim sonrasında IMF ile enflasyonu düşürmek amacıyla anlaşma yapılacağını öne sürdü.
REKLAMI KAPAT X