Artan iş gücü açığı sonrasında İngiltere’den göçmenlere yeşil ışık

Okuma Süresi: 1 Dakika
Artan iş gücü açığı sonrasında İngiltere’den göçmenlere yeşil ışık
Doviz.com
17.05.2023 16:23

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, ülkede genişleyen iş gücü açığı sonrasında bazı sektörler için göçmenlik kurallarının kısa vadeli olacak şekilde hafifletilebileceğini söyledi.

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, İngiliz Ticaret Odası Yıllık Konferansı'nda yaptığı konuşmada, göçmen konusunun Brexit anlaşmasında ana faktör olduğunu vurguladı.

Hunt, "Bu, ekonomi modelimizi sınırsız ve düşük vasıflı göçmenlerden yüksek vasıflı ve maaşlı bir ekonomiye dönüştürmek için önemli bir karardı" dedi.

İngiltere'de göçmenlik için hangi sektörlerde esneklik sağlanacak?

Ancak İngiltere'deki işletmelerin ülkedeki istihdam potansiyelini değerlendirirken, göçmenlerin iş gücünde hala rol oynayabileceğini de aktaran Hunt, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Her zaman pragmatik olacağız. Örneğin, bakım evlerini iş gücü kısıtının yaşandığı sektörler listesine aldık, aynı şekilde inşaat sektörünün bazı alanlarını da... Diğer sektörlerle de görüşmeye devam ediyoruz.

İş gücü açığının olduğu sektörlerde göçmenlik kurallarını kısa vadeli olacak şekilde hafifletebiliriz. Ülkedeki büyük potansiyelimizi kullanırken, zorlukların yaşandığı sektörlerde göçmenlik kriterleriyle ilgili pragmatik olacağız."

Son olarak, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasının ardından birçok AB vatandaşının ülkelerine geri dönmesiyle İngiltere'de ana sektörlerde iş gücü açığı oluşmaya başlamıştı.

Hükümet ise sıklıkla, ülkeye gelen göçün kontrol altına alınmasını ve azaltılmasını hedeflediğini bildirmişti.

REKLAMI KAPAT X