Artan talep sonrasında Togg üretiminde yeni karar

Okuma Süresi: 2 Dakika
Artan talep sonrasında Togg üretiminde yeni karar
Doviz.com
16.06.2023 11:50

Elektrikli otomobillere yönelik artan ilgi ile birlikte Togg'un fabrikasında da kapasite artırma çalışmaları başladı.

Satışa sunulmasıyla birlikte vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Togg için yeni bir karar alındı. Buna göre, Togg'un fabrikasında üretimi artırmak için kapasite artışına gidilecek.

Bu hamleyle ise Togg'un Tesla gibi Türkiye pazarına giren diğer elektrikli otomobillerle fiyatta rekabet avantajını korumasına destek olunacak.

Sabah'ın haberine göre ayrıca Togg'dan gelen bütün para, yeniden üretime yansıyacak ve üretim artarak devam edecek.

Togg'un cihazlar arası internet iletişimi ve otonom sürüş teknikleri için çalışma yürüten TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Ar-Ge merkezine, Kayseri, Gaziantep gibi illerde kurulacak merkezler de ilave edilecek.

Sıra apartmanlarda

Otomobilin şarj altyapısı için Shell ile protokol yapılırken, İstanbul-İzmir arasındaki otoyol gibi önemli bağlantı yollarında elektrikli şarj altyapısı hayata geçirildi.

Bu kapsamda AVM'lerin otoparklarının da en az yüzde 10'unun, elektrikli şarj altyapısı için hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Ayrıca önümüzdeki 5 yılda apartmanların altyapısı da elektrikli otomobil şarjı için hazırlanacak. Böylelikle vatandaşlar, apartman otoparkında kendine ayrılan yerde arabasını gece de şarj edebilecek.

Şarj 10 dakikadan başlayıp en fazla yarım saat sürecek

Ayrıca Togg ile bağlantılı bir cep telefonu aplikasyonu tasarlanıyor. Bununla, Google ve Yandex haritalar gibi bir uygulamayla internete bağlı olan Togg'a rota girilebilecek.

Böylelikle örneğin Ankara-Gaziantep arasında en yakın şarj istasyonuna vatandaşlar yönlendirilebilecek. Gösterilen şarj istasyonundaki şarj süresi konusunda da kullanıcı yapay zekâ aracılığıyla bilgilendirilecek. Şarj 10 dakikadan başlayıp, en fazla yarım saat sürecek.

REKLAMI KAPAT X