ASELSAN ve TSE'den millileştirme alanında iş birliği

Okuma Süresi: 2 Dakika
ASELSAN ve TSE'den millileştirme alanında iş birliği
Doviz.com
20.01.2023 15:21

Aselsan, millileştirme faaliyetleri kapsamında Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile iş birliği gerçekleştirdi.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile savunma sanayinin en büyük şirketlerinden biri olan Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş, ithal olarak temin edilen ürünlerin yerli imkanlar ile üretilip belgelendirilmesine yönelik millileştirme faaliyetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla iş birliği gerçekleştirdi.

TSE’nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, iki kurumun rüzgar türbinleri, demiryolu sistemleri, alt sistemleri, aksamları, araç homologasyon ve daha bir alanda ortak çalışmalar gerçekleştireceği duyuruldu.

Bu doğrultuda iki kurum arasında gerçekleştirilen Çerçeve İşbirliği Protokolü imzalandı. 

Törende TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin önemli açıklamalarda bulundu.

Aselsan’ın Türkiye’nin gözbebeği ve gurur kaynağı olan kuruluşlardan biri olduğunu belirten Şahin, enstitünün temel faaliyet alanlarının tüm sektörleri yatay olarak kestiğini söyledi.

“Birçok faaliyette birlikte hareket edeceğiz”

Söz konusu protokol hakkında da konuşan Şahin, bu sayede Aselsan’ın yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğü program ve projelerde belgelendirme, gözetim, muayene, test ve daha birçok faaliyetle birlikte hareket etmeyi planladıklarını aktardı.

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin öncelik verilecek alanları ise şu şekilde sıraladı:

“Rüzgar enerjisi, demiryolu sistemleri, alt sistemleri ve aksamları, araç homologasyon, kamera test, belgelendirme, laboratuvar alt yapılarının kullanılması ve tedarikçi değerlendirme alanları.”

“Yapılan anlaşma çok anlamlı”

Törende konuşan bir diğer isim ise Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün oldu.

Görgün, sahadaki dogmaları değiştirecek çok ciddi atılım içerisinde olduklarını ifade ederken, Türkiye’nin insan kaynağı açısından Batı’ya göre oldukça avantajlı olduğunu kaydetti.

Yapılan anlaşmayı çok anlamlı bulduklarını da ifade eden Görgün, birlikte yapılacak çok işin olduğunu kaydederek, bu yaklaşımın diğer firmalara örnek olmasını diledi. 

REKLAMI KAPAT X