Asgari ücrette ikinci toplantı sonrası ilk açıklama

Okuma Süresi: 1 Dakika
Doviz.com
19.06.2023 12:38

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret görüşmelerinde ikinci toplantı sonrasında ilk açıklama Türk-İş Temsilcisi Ramazan Ağar'dan geldi.

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor.

İlk toplantısını 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren komisyon, ikinci toplantısına bugün saat 10.00'da başladı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Türk-İş Temsilcisi Ramazan Ağar ise şunları kaydetti:

"Uzun uzun görüşmeler yaptık. Türk parası üzerinden konuşuyoruz, dolar üzerinden değil. Günün şartlarına göre görüşmeler yapılacak. Çalışma hayatı ile ilgili görüşmeleri sunduk. Rakam olarak bir yere gelinmedi. Bu hafta içerisinde üçüncü defa komisyon olarak bir araya geleceğiz. Komisyonda bir karara vardıktan sonra Cumhurbaşkanımız açıklama yapar diye düşünüyorum. Bayramdan önce rakam konusunda bir karar verilir diye düşünüyorum."

Öte yandan, komisyon toplantısının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol saat 14.00'te bir araya gelecek.

İLGİLİ HABER Eski TCMB Başekonomisti asgari ücret öngörüsünü paylaştı Eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara, asgari ücrete yapılacak zam oranına ilişkin öngörüsünü sosyal medya hesabından duyurdu.
REKLAMI KAPAT X