Asgari ücrette son viraj: Üçüncü toplantının saati belli oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Asgari ücrette son viraj: Üçüncü toplantının saati belli oldu
Doviz.com
20.06.2023 09:10

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün saat 11.00'de üçüncü kez bir araya geleceği bildirildi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete ara zam için süreç devam ediyor.

Buna göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu saat 11.00'de üçüncü kez bir araya gelecek. 13 Haziran'da ilk toplantısını yapan komisyon dün ikinci kez toplanmıştı.

Asgari ücret belirleme çalışmalarına ilişkin dün ayrıca yoğun bir görüşme trafiği yaşanmıştı.

Bu kapsamda Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmüştü.

Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Atalay şunları söylemişti:

"Sabah Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir ortak toplantı olacak. Perşembe gününü bulmadan bir neticeye varacağımızı umut ediyorum. Taleplerimizi, geldiğimiz noktayı Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ilettim. Belli bir noktaya geldik."

"Arzu ettiğimize yakın bir rakam olur diye umut ediyorum"

Görüşmede herhangi bir rakam telaffuz edilip edilmediği sorulan Atalay, "Onları söylemenin bir anlamı yok. Ben konuştuktan sonra bir daha ne işçi ne TÜRK-İŞ konuşur. Kendimi de sizi de sıkıntıya sokacak, mahcup edecek bir şey söylemeyeyim. Arzu ettiğimize yakın bir rakam olur diye umut ediyorum. Yarın ya da en kötü çarşamba günü belli bir yere varırız." diye konuşmuştu.

İLGİLİ HABER Türk-İş Başkanı Atalay, Erdoğan ile görüştü: "Perşembeyi bulmaz diye umut ediyorum" Asgari ücrette ara zam için süreç devam ederken Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, AKP Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü.
REKLAMI KAPAT X