ASKON'dan "e-ticaret düzenlemesine" ilişkin açıklama

Okuma Süresi: 2 Dakika
ASKON'dan
Doviz.com
12.08.2024 13:56

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, yeni e-ticaret düzenlemesinin üreticiyi koruyacağını belirterek, "Yerli üreticinin de bu anlamda tüm imkanlarını tekrar gözden geçirerek, enflasyonla mücadele kapsamında destek olması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, küreselleşmenin beraberinde getirdiği entegrasyon sürecinin dış kaynaklı katma değeri düşük ürünlere gösterilen ilgiyi artırdığını belirtti.

Yerli yatırımcıyı ve üreticiyi tehdit eder boyutlara ulaşan bu ilgiye karşı yatırımcıların korunması gerektiğini ifade eden Aydın, yakın zamanda bu tarz risk iştahı fazla ürünlerin ham madde ve insan kaynakları avantajıyla çok fazla tercih edildiğini aktardı.

Aydın, tüketicilerin yurt dışından posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla edindiği bu ürünlerin kalitesiz olduğunu belirterek, ürün güvenliği ve iade süreçleri gibi şikayetlerin de günden güne arttığına dikkati çekti.

Yerli yatırımcının oluşan bu ortamda yatırım yapma iştahının düştüğünü aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Ticaret Bakanlığımızın 'üreten kesime pazar kaybı yaşatmamayı' amaçladığı, yurt dışı sitelerden bireysel şekilde sipariş edilen ürünlere ek vergi getirilmesine ilişkin kararı yerinde ve çok uygun bulduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bu kararla yerli yatırımcı korunmuş, iflasların ve işsizliğin önüne geçilmiştir. Yurt dışından posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla Türkiye'de gerçek bir kişiye gelen ticari olmayan eşyalar için uygulanan 150 euro kıymet bedelinin 30 euro olarak güncellenmesi üreticiyi koruyacaktır. Yerli üreticinin de bu anlamda tüm imkanlarını tekrar gözden geçirerek, enflasyonla mücadele kapsamında destek olması gerekir."

İLGİLİ HABER Nike, Türkiye'de internet alışverişlerini kapattı Nike, Türkiye'nin gümrük vergilerini artırması sonrası internet siparişlerini askıya aldı. Firmadan yapılan açıklamada, "Gümrük mevzuatında yapılan değişiklikler nedeniyle online siparişleri şu an için askıya almak durumundayız." denildi.
REKLAMI KAPAT X