Asya Borsaları Karışık Bir Seyir İzliyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Asya Borsaları Karışık Bir Seyir İzliyor
Doviz.com
30.10.2017 16:20

Asya’da hisse senedi ve tahvil piyasalarının hafta başında karışık bir seyir izlediği görüldü.  Tokyo borsasında hisse senetleri dalgalı bir seyir izlerken,  Shanghai hisseleri düşüş gösterdi. Bloomberg’in haberine göre Shanghai Kompozit Endeksi yüzde 0.8  geriledi ve Japon Nikkei ve Topic değişmedi. 

Japon piyasalarında banka ve finans hisseleri düşerken Apple’ın tedarikçilerinin hisse fiyatları yükseldi.  Çin hisselerinin gerilemesindeki en önemli etkenin Çin yönetiminin, kısa süre önce yapılan Çin Komünist Parti Kongresinde değindiği gibi, finansal piyasalarda kaldıraçları düşüreceğine ilişkin endişeler olduğu düşünülüyor.  Çin tahvil piyasasının da aynı endişelerin gölgesinde  gerilediği görülüyor.   Ayrıca piyasalarda Çin’in makroekonomik verilerinin çok parlak olmayacağına ilişkin bir kanı da güçleniyor.  

Hong Kong borsasında ise güne yükselişle başlayan hisse fiyatları daha sonra gerilemeye başladı.  

Yatırımcılar,  bazı büyük global şirketlerin bu hafta açıklayacakları bilançolarının  global piyasalarda bir heyecan yaratıp yaratmayacağını merak ediyorlar.  Ayrıca Çarşamba günü yapılacak Fed toplantısından çıkacak faiz kararı ve ABD Başkanı  Donald Trump’ın   ABD Merkez Bankası ‘nın yeni başkanını açıklaması bekleniyor.   Fed başkanının kim olacağı konusunda kesin bir görüş olmakla birlikte Trump’ın  Jerome Powell’ı tercih edeceğini düşünenler çoğunlukta.  Powell’in Fed Başkanı olması halinde Fed’in para politikalarının aynen devam etmesi bekleniyor.

Bu hafta ayrıca AB bölgesi işsizlik ve büyüme verilerinin de açıklanması bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X