Asya Pasifik‘te Endeksler Haftayı Artıda Kapattı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Asya Pasifik‘te Endeksler Haftayı Artıda Kapattı
Doviz.com
16.02.2018 17:22

Güney Kore’den Hong Kong’a kadar  bir çok piyasanın  Yeni Yıl tatili nedeniyle kapalı olduğu Asya – Pasifik bölgesinde, Cuma günü Japonya ve Yeni Zelanda’da  endeksler haftanın son gününü yükselişle kapattı.

 

Bir önceki gün Wall street’te DJIA endeksinin 2 haftadan sonra yeniden 25.000 puanının üzerinde kapanması  global piyasalardaki yatırımcıları cesaretlendirdi.  Japonya’da Nikkei 225 endeksi NIK, %1,19, Topix endeksi, TPX, ise %1,05 artışla  kapandı.  Özellikle, teknoloji ve otomobil şirketlerinin hisseleri önemli artışlar kaydetti.

 

Bu arada, Japonya Merkez Bankası Başkanı olarak görev süresi dolan Kuroda’nın  beklendiği gibi resmi olarak yeniden göreve aday gösterilmesi  piyasalarda güven yarattı.   

 

Cuma günü hızla gerileyen ABD doları karşısında yenin değer kazanması  hisse senetleri piyasalarını beklendiği gibi negatif yönde etkilemedi.  Dolar /yen paritesi  (USD/JPY) gerilerken, Japon yeni dolar karşısında gün içinde %0,2, haftalık bazda ise %2,7 değer  kazandı.  Japonya Maliye Bakanı Aso, bir açıklama yaparak, döviz kurlarının istikrarlı olmasının önemli olduğunu, Japon hükümetinin  uygun zamanda, uygun aksiyon alacağını belirtti. 

 

Bir önceki  haftayı %4,6 kayıpla kapatan  Avustralya’da  S&P/ASX 200 endeksi, XJO, haftanın son gününü  -%0,08 kayıpla bitirirken, haftalık bazda %1,1 artış kaydetti.   Geçen haftayı %3,7 kayıpla kapatan Yeni Zelanda’da NZ50GR endeksi ise günü %0,77, haftayı da %0,04  artışla kapattı. 

REKLAMI KAPAT X