Atık kumaşları kıyafete dönüştürüp, çeyrek fiyatına satıyor (Videolu)

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
11.04.2023 14:24

Altınordu ilçesinde yaklaşık 25 yıldır terzi olan Ayşe Tepe, fabrikaların ‘atık’ diye ayırdığı kumaşları alıp kıyafet dikerek, mağazaların çeyrek fiyatına satışa çıkarıyor.

Ayşe Tepe, pandemi sürecinde iş yeri kapalı olduğu için evinde çocuklarına kıyafet dikmeye başladığını ve bir süre sonra fabrikaların fazlalık olarak kullandığı ve ‘atık’ diye adlandırılan kumaşlarını satın alarak kıyafet dikmeye başladığını söylüyor.

Tepe, çevredekilerin beğenisini alınca ise ürünlerini satışa çıkarmaya karar verdiğini belirtiyor.

Buna göre, iş yerinde 100 lira ile 150 lira arasında ürün satışı yapan Ayşe Tepe, son yıllarda giyim sektörü fiyatlarında artış olmasına rağmen mağazaların çeyrek fiyatına satış yaptığını ve insanların bu durumdan memnun kaldıklarını söylüyor.

“İnsanlar uygun fiyata kıyafet alıyorlar”

Fikrin uzun zamandır aklında olduğunu belirten Tepe, “Uygun fiyata kumaş alabileceğim bir yer bulamadığım için yapamadım. Sonrasında tekstillerden arda kalan kumaşları gittiği yerleri öğrendim ve uygun fiyata satın aldım. Pandemi sürecinde zor günler geçirdiğim için evde başladım. Çok fazla bir getirisi yok ancak hem ben işimi götürüyorum, hem de insanlar uygun fiyata kıyafet alıyorlar” dedi.

Mağazada satılan benzer ürünleri çeyrek fiyatına sattığını ancak tek farkın kendi ürünlerinde serinin devamının olmadığını belirten Tepe, “Benim ürünlerim parça kumaşlardan olduğu için hangi bedeni kurtarırsa ona göre üretim yapıyorum. Mağaza ürünleri serili olur ama burada üzerine hangisi olursa onu satıyoruz” şeklinde konuştu.

Bir kıyafet 30 dakikada üretiliyor

Kıyafetlerden olumlu dönüşler aldığını ifade eden Tepe ayrıca atık diye bilinen kumaşların büyük markaların küçük kumaş parçaları olduğunu ifade ederek, bir ürünü yaklaşık 30 dakikada ürettiğini belirtti.

REKLAMI KAPAT X