Avrupa’da gözler ECB'nin faiz kararında

Okuma Süresi: 1 Dakika
Avrupa’da gözler ECB'nin faiz kararında
Doviz.com
16.03.2023 09:09

ABD bankalarında başlayan ve İsviçre’nin ünlü yatırım bankası Credit Suisse’in tekrar alevlendirdiği küresel bankacılık krizi endişelerinin ortasında Avrupa’da gözler ECB’nin faiz kararına çevrildi.

Küresel çapta artan faiz oranlarının ekonomi üzerinde baskı yaratmasının da etkisiyle bankacılık sektöründe yaşanan darboğazın eşiğinde bugün TSİ 16:15’te Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararını açıklayacak.

Piyasalarda bugünkü faiz kararına ilişkin genel olarak 50 baz puanlık artış beklentisi hakimken, bazı yatırım kuruluşları yaşanan bankacılık krizinin etkisiyle ECB’nin nispeten daha düşük bir faiz artışına da gidebileceğini belirtiyor.

Buna göre Barclays, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi'nin bugün yapacağı toplantıda faizi 50 baz puan artırmak veya hiç faiz artırımı yapmamak yerine 25 baz puanlık bir faiz artırımına gitmesinin çok daha büyük olasılık olduğunu savundu. 

Banka yayımladığı yatırımcı notunda, "Cari ortamda, ECB Yönetim Konseyi'nin tüm politika faiz oranlarını 25 baz puan artırmasının çok daha büyük olasılık olduğunu düşünüyoruz. 25 baz puan faiz artırımı yapılması, 50 baz puan artırımdan veya artırım yapılmamasına göre daha olası." dedi. 

Barclays ayrıca ECB'nin bugün 25 baz puan faiz artırması olasılığını yüzde 60 olarak görürken, 50 baz puan artırım ve artırım yapılmamasına ise yüzde 20'şer ihtimal verdi.

Etiketler: ecb faiz Barclays
REKLAMI KAPAT X