Avrupa’da otomobil satışları hız kesmedi: En çok satan araç grubu belli oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Avrupa’da otomobil satışları hız kesmedi: En çok satan araç grubu belli oldu
Doviz.com
19.07.2023 17:03

Avrupa'da araç tescilleri haziran ayında yüzde 19 artarak, yükseliş serisini 11. aya taşıdı.

Avrupa'da otomobil satışları, elektrikli otomobillere yönelik artan talep ve parça tedarikindeki iyileşme sayesinde haziran ayında da artış serisini sürdürdü.

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin verilerine göre, haziran ayında yeni araç kayıtları yüzde 19 artarak 1,27 milyon adet oldu. Yılın aynı döneminde elektrikli araç satışları ise yüzde 55 artarken, dizel araç teslimatları yüzde 10 azaldı.

Avrupa'nın elektrikli araç karnesi

Avrupa'nın en büyük otomobil pazarı Almanya'daki alıcılar ise haziran ayında 52 bin 988 adet elektrikli araç aldı. Bu sayı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 64'lük bir artışa işaret ederken, Avrupa'daki en yüksek rakam olarak da kayıtlara geçti.

Fransa da 33 bin 280 satışla elektrikli araç büyümesine katkıda bulunurken, Hollanda'da elektrikli araç satışı 13 bin 892 oldu.

En çok satan araç grubu

Tüm yakıt türleri dahil olmak üzere Volkswagen AG, geçen yıla göre yüzde 27 artışla 325 bin 612 teslimat gerçekleştirerek bölgede en çok binek otomobil satan şirket oldu.

Stellantis NV'nin satışları ise yüzde 2,5 azalarak 210 bin 495'e geriledi.

Almanya'daki fabrikasında üretim kapasitesini artırmayı planlayan Tesla Inc. ise 47 bin 606 araç satarak yerel markalar Fiat ve Citroën'in önüne geçti ve bir yıl öncesine göre satışlarını iki katından fazla artırdı.

İLGİLİ HABER 2022'de Avrupa'da en çok satan otomobil markaları AB otomobil pazarında tedarik sıkıntısı sebebiyle toplam satışlar bir önceki yıla göre yüzde 4,6 düşüş gösterirken, en çok satan otomobil markaları da açıklandı.
REKLAMI KAPAT X