Avrupa Merkez Bankası’ndan rekor zarar

Okuma Süresi: 1 Dakika
Avrupa Merkez Bankası’ndan rekor zarar
Doviz.com
22.02.2024 15:58

Avrupa Merkez Bankası (ECB), agresif faiz artışlarının bankalara milyarlarca euro ödeme yapılmasını gerektirdiğini belirterek, bu durumun bankanın zararının artmasına sebep olduğunu söyledi.

Yirmi üyeli Euro Bölgesinin merkez bankası olan ECB, 2022'deki 1,6 milyar euroluk zararın ardından 7,9 milyar euro zarar yaşadığını bildirdi.

Mali hesaplar da tüm risk karşılıkları silindikten sonra 1,3 milyar euroluk bir zarar ile karşılaşılacağına işaret etti.

Banka yetkilileri ise hala iyi sermayelendirilmiş olduğunu belirterek, zarara bakılmaksızın bankanın etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

Ancak bankadan yapılan açıklamada, "ECB, sürekli kar elde etmeye başlamadan önce, faiz oranı riskinin gerçekleşmesinin bir sonucu olarak önümüzdeki birkaç yıl içinde muhtemelen daha fazla zarara uğrayacaktır" ifadesi kullanıldı.

ECB Başkanı Christine Lagarde ise son paylaşımında, Euro Bölgesi'nde enflasyonun hedefe doğru gerilediğini ancak yüzde 2'lik hedefin yakalanmasından emin olmak için daha fazla veriye ihtiyaç duyduklarını söylemişti.

İLGİLİ HABER ECB Başkanı Lagarde'dan enflasyon uyarısı ECB Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi'nde enflasyonun hedefe doğru gerilediğini ancak yüzde 2'lik hedefin yakalanmasından emin olmak için daha fazla veriye ihtiyaç duyduklarını söyledi.
REKLAMI KAPAT X