Ayasofya’ya bilet gişesi geliyor: Turist girişi artık ücretli olacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ayasofya’ya bilet gişesi geliyor: Turist girişi artık ücretli olacak
Doviz.com
12.01.2024 15:39

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne ibadete gelenler ile kültürel amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini birbirinden ayırma uygulaması 15 Ocak'ta başlayacak. Bu kapsamda turistler giriş için 25 euro ücret ödeyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü, ilgili kurumlara yabancı turistlerin Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifine 15 Ocak'tan itibaren artık 25 Euro ödeyerek girebileceğine ilişkin yazı gönderdi.

11 Ocak 2024 tarihli yazıda şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul ili, Fatih ilçesi, Cankurtaran Mahallesi, 57 ada, 7 parselde kayıtlı, Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi "Galeri Katı Kısmı"nın 15.01.2024 tarihi itibarıyla ziyarete açılacağından dolayı bu tarih itibarıyla ibadet ve ziyaret amaçlı olarak iki farklı kısımdan giriş yapılacaktır.

İbadet amaçlı olarak gelen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ibadet alanı girişinden içeri ücretsiz alınmaya devam edilecek olup, galeri katına ziyaret amaçlı gelen turist ziyaretçiler ise ücretli olarak ziyaretçi girişinden bilet alarak girecektir.”

İLGİLİ HABER Kültürel Miras İstatistikleri yayımlandı: Türkiye'deki müze sayısı belli oldu TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde müze sayısı 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 6,4 artarak 552'ye, müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı da yüzde 97,1 artışla 45 milyon 822 bin 525'e yükseldi.
REKLAMI KAPAT X