Azalan talep sonrası kasko fiyatları iki aydır düşüyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Azalan talep sonrası kasko fiyatları iki aydır düşüyor
Doviz.com
02.05.2024 16:09

Geçen yıl 3 katına çıkan kasko fiyatlarında azalan talep sonrasında son iki aydır gerileme yaşanıyor.

Geçen yıl hem araç fiyatları hem de asgari ücretteki artış, kaskoda da fiyatları yükseltti.

Primlerde yüzde 200'lere varan fiyat artışları yaşanırken, araç fiyatlarındaki değişimin sınırlı olması ve artan fiyatlar sonrası talebin azalması bu yıl durumu tersine döndürdü. Sektör temsilcilerinin aktardığına göre kasko fiyatlarında son iki ayda yüzde 5 düşüş yaşandı.

TOBB Sigorta Komitesi Başkanı Levent Korkut, konuyla ilgili paylaşımında, "Aşırı yükselme sonrası piyasada da görüldüğü üzere kasko fiyatlarında bir aşağı iniş var. Ama tabi nereye kadar gidecek o da göreceli. Şu an kur bu vaziyette durur ama hasar maliyetleri yedek parça maliyetlerinde artış söz konusu olursa hasar maliyetlerindeki artış sektörü yukarı taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.

NTV’nin aktardığına göre ortalama kasko fiyatı otomobillerde 10 bin 200 lira oldu. Tüm araç grupları hesaba katıldığında fiyat ortalaması ise 12 bin liraya ulaştı.

Geçen yıl kasko yaptırma oranı da yüzde 10 düşerken, düşen talep yeni yılda fiyatlar üzerindeki baskının önemli bir nedeni olarak gösterildi.

İLGİLİ HABER Kaskoda mesleklere özel indirim: Hangi meslek ne kadar indirim alıyor? Sigorta şirketleri, riski düşük meslek gruplarında yer alan müşterilerinin kasko poliçelerine yüzde 35'lere varan indirimler uyguluyor. İşte şirketlerin mesleklere göre güncel kasko indirim oranları..
İLGİLİ HABER Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başladı Zorunlu trafik sigortasında poliçeler artık Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SEDDK) 1 Mayıs'ta devreye aldığı hasar maliyet endeksine göre kesilecek.

 

REKLAMI KAPAT X