Bahamalar, FTX‘in 3,5 milyar dolarlık varlığına el koydu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bahamalar, FTX‘in 3,5 milyar dolarlık varlığına el koydu
Doviz.com
30.12.2022 13:36

Bahamalı yetkililer, 29 Aralık'ta yaptıkları bir açıklamada, 11. Bölüm iflas koruması için başvuruda bulunulmasından kısa bir süre sonra 3,5 milyar dolar değerindeki FTX varlığına el koyduklarını söyledi.

Bahama Menkul Kıymetler Komisyonu, Bankman-Fried tarafından borsaya yönelik siber saldırılar da dahil olmak üzere, varlıkların yakın zamanda dağılma riskini gerekçe göstererek 12 Kasım itibariyle 3,5 milyar dolardan fazla değere sahip FTX'in dijital varlıklarına el koyduğunu açıkladı.

İflas dosyasında ayrıca FTX'in 12 Kasım'da iflas başvurusunda bulunmasından birkaç saat sonra borsadan yaklaşık 372 milyon dolar değerinde token çalındığı bildirildi. 

Blockchain araştırma firması Nansen'e göre ise FTX borsasından 24 saatlik bir süre içinde yaklaşık 700 milyon dolarlık token çıkışı görüldü.

Bahama Menkul Kıymetler Komisyonu ayrıca dijital varlıkların ülke düzenleyicilerinin bunları sahip olan müşterilere ve alacaklılara veya ortak tasfiye memurlarına geri vermesine izin verene kadar geçici olarak kontrolü altında olacağını da belirtti. 

Bu durum, yeniden yapılandırmayı denetleyen mevcut CEO John J Ray III'ün uluslararası müşterilerin ABD'deki emsallerinden daha fazla fon kaybedebileceği uyarısında bulunmasının ardından bazı FTX müşterilerine rahatlama getirdi.

Bahamalı yetkililer, yerel olarak FTX Digital Markets Ltd. olarak kayıtlı olan iflas etmiş FTX.com ile ticaret firması Alameda Research arasındaki ilişkiler ağını incelemeye devam ediyor.

Bloomberg'in haberine göre, ABD Adalet Bakanlığı ise Bankman-Fried'e karşı açılan dolandırıcılık davasından ayrı olarak çalınan varlıklarla ilgili bir ceza soruşturması başlattı.

Etiketler: FTX Bahamalar
REKLAMI KAPAT X