Bahçeli'den emekli zammı açıklaması: Emeklilerden milletvekillerine mektup

Okuma Süresi: 3 Dakika
Bahçeli'den emekli zammı açıklaması: Emeklilerden milletvekillerine mektup
Doviz.com
03.10.2023 12:53

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emekli maaşlarına enflasyonun üzerinde zam yapılması ve zammın kök ücrete yansıtılması çağrısında bulunurken, Türkiye Emekliler Derneği de tüm milletvekillerine emekli maaşlarına zam yapılması talebiyle mektup gönderdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Buna göre temmuz ayında da emeklilere seyyanen zam isteyen Devlet Bahçeli, bugün partisinin grup toplantısında da emeklilere ilişkin olarak şunları kaydetti:

“Enflasyonla mücadelede başarılı sonuçlar alınmaktadır. Herkesin ortak şikayeti olan hayat pahalılığı günden güne tesirini kaybedecektir. Sayıları 16 milyonu bulan emeklilerimizin insanca ve huzur içinde yaşayacakları bir ücret düzeyine kavuşmalarından başka seçenek ise kalmamıştır. Emekli maaşlarındaki muhtemel iyileştirmeler, enflasyon üzerinde zam verilmesi, hatta zammın kök ücrete yansıtılması samimi dileğimiz ve beklentimizdir.“

Emekli zammı vekilleri ikiye böldü

Seçimlerin ardından Cumhur İttifakı paydaşları arasında en büyük fikir ayrıklarından biri ise emekli maaşları üzerinde oldu.

Buna göre Cumhur İttifakı içinde yer alan partiler, emeklilere özel bir zam yapılmamasını sık sık gündeme taşıdı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli zammı için yılbaşını işaret etmesine “Emeklilerimizin yıl başına kadar bekleyecek durumu kalmamıştır” diye çıkış yaparken, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da "Emekli maaşarına en az 5 bin lira seyyanen zam yapılmalıdır" dedi.

Geçtiğimiz gün TBMM’nin açılışı sebebiyle Meclis koridorlarında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “yılbaşından önce emeklilere zam olacak mı?” sorusuna “İnşallah” yanıtını vererek, emeklilerin umutlarını yeniden canlandırmıştı.

Emekliler ne istiyor?: Emeklilerden tüm milletvekillerine zam mektubu

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm milletvekillerine emekli maaşlarına zam yapılması talebiyle mektup gönderdi.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün imzasıyla gönderilen mektupta, yaklaşık 6 milyon emeklinin en düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 lirayla geçinmek zorunda kaldığının altı çizildi.

Ergün, “Toplu sözleşme ile kamu işçileri taban maaşı 21 bin lira olarak belirlenmiş, memur taban maaşı da 22 bin lira olmuştur. Halihazırda, çalışan ve emekli arasında ciddi bir maaş farkı varken ve bu durumun düzeltilmesi için ısrarla intibak beklentimiz masadayken, emeklilerimizin beklentileri de en az çalışanlar kadar zam almaktır” dedi.

“Aksi halde çalışan ve emekli arasında en az iki kat olan ücret adaletsizliği üç-dört katına çıkacaktır” diyen Ergün, “Bu durum, yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş emekli kesimi için hayal kırıklığı olacak ve toplumsal barış zedelenecektir. Altı ayda bir alınacak TÜFE zammı ile de fark daha hızlı artacak ve toplumda kapanması çok derin bir yara açacaktır” diye konuştu.

Ergün, temmuz ayındaki yüzde 25’lik zammın emeklileri hayal kırıklığına uğrattığını vurgulayan Ergün, mektupta şu ifadeleri kullandı:

“Zatıalinizden talebimiz, emeklilerimizin bir nebze olsun rahatlamasını sağlayacak iyileştirmenin yapılması, en düşük emekli aylığının hiç olmazsa asgari ücret seviyesine çekilmesi ve söz verildiği gibi 7 bin 500 lira üzerinde aylık alanlara da en az 8 bin lira seyyanen zam yapılması ve parlamentoda emeklilerimizin, dul ve yetimlerimizin sesi olmanızdır.

Emeklilerimizin yıl sonunu veya 2024 bütçesini bekleyecek, sabrı da takati de kalmamıştır. Alım gücümüz belki de bu yüzyılın en düşük seviyesine inmiştir.

Eli nasırlı, ağzı dualı emekli topluluğumuz, geçmişte olduğu gibi bugün de kendisine atılacak adımları vakarına yaraşır bir olgunlukla karşılayacak ve bunu hakkıyla takdir edecektir.”

İLGİLİ HABER Emekli promosyonları güncelleniyor: Ekim ayında hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Müşteri payını genişletmek için vatandaşlara farklı imkanlar sunan bankalar, emekliler için de farklı tutarlarda nakit promosyonlar veriyor. İşte banka banka güncel promosyon tutarları...
REKLAMI KAPAT X