Bahçeli’nin çağrısı sonrasında emekli zammı görüşmeleri ertelendi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bahçeli’nin çağrısı sonrasında emekli zammı görüşmeleri ertelendi
Doviz.com
11.07.2023 15:25

Emeklilere yüzde 25 zam öngören düzenlemeye yönelik bugünkü görüşmelerin, teknik sebeplerle ertelendiği bildirildi.

Milliyet’te yer alan habere göre, milyonlarca emeklinin gözü TBMM Genel Kurulu’na çevrilirken, konuyla ilgili CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram şunları söyledi:

"Genel Kurul’a zam teklifinin gündeme gelmesini bekliyorduk. Yarına alındı. Teknik sebepler gerekçe gösterilebilir.

Saat 15.00’te Genel Kurul başlayacak. Onun yerine Uluslararası sözleşmeler görüşülecek. Yarın saat 14.00 itibarıyla da Genel Kurul gündemine zam teklifinin gelmesi bekleniyor.

İçerisinde en düşük emekli maaşını 22 bin TL’ye çıkaran kanun teklifi yer alıyor. Ortalama memur maaşı 25 bin TL’ye çıkarılmış oluyor. Emekli Sandığı, Bağkur, SSK emeklileri yılın altı ayı için toplamda yüzde 25 zam öngörülüyor.  

Ancak geçtiğimiz saat diliminde MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında önemli mesajlar verdi. Buna göre Bahçeli, zammın yeterli görülmediğini, kök ücrete 8 bin TL eklenmesi ve seyyanen zam yapılması gerektiğini söyledi.

Bahçeli, tıpkı memurlara yapılan 8 bin TL’lik seyyanen zam gibi, emeklilere de 8 bin TL seyyanen zam yapılması önerisinde bulundu.

İLGİLİ HABER Devlet Bahçeli'den emeklilere yönelik 'seyyanen zam' çağrısı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emeklilere verilen yüzde 25’lik maaş artışının makul ve yeterli bulunmadığını belirterek, "Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır." dedi.

Yasa görüşmelerine ise henüz geçilmedi. Yasaya önergelerle eklemeler de yapılabiliyor. Bu sebeple şüphesiz gözümüz kulağımız, yasa görüşmeleri sırasında Genel Kurul’a önerge gelip gelmediğinde olacak.

Bugün ayrıca 1,1 trilyonluk ek bütçe için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısı gerçekleştiriliyor. Toplantının bugün tamamlanmasının ardından Genel Kurul gündemine ek bütçe kanun teklifinin gelmesini bekliyoruz."

REKLAMI KAPAT X